Doğan'dan Berejiklian'a mektup: "Zabel Yesayan gibi üretmek zorundayız"

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Avustralya’nın en büyük eyaleti olan Yeni Güney Galler’de Başbakanlık görevine seçilen Ermeni siyasetçi Gladys Berejiklian’a bir mektup yazdı

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Avustralya’nın en büyük eyaleti olan Yeni Güney Galler’de Başbakanlık görevine seçilen Ermeni siyasetçi Gladys Berejiklian’a bir mektup yazdı. Berejiklian’ı tebrik eden Doğan, Ermeni kadınlar olarak, Zabel Yeseyan gibi güçlü olmak ve üretmek zorunda olduklarını belirtti. Doğan ayrıca, Berejiklian’ı Türkiye’ye davet etti.

Doğan, Yeni Güney Galler’in ilk kadın Başbakanı olan Berejiklian’a Ermenice ve İngilizce kaleme aldığı mektubunda, 100 yıl önce yaşanan büyük acıların ardından dünyanın birçok bölgesine dağılan bir ulusun mensupları olduklarına dikkat çekerek, farklı tarihsel, sosyolojik ve siyasal gerçekliklere sahip ülkelerde yaşadıklarını belirtti.

Selina Doğan, hem azınlık hem de kadın olarak birçok zorluğun üstesinden gelmeye çalıştıklarını kaydederek, “Tüm bu zorluklara karşın Ermeni kadınları olarak yaşadığımız toplumların gerçekliklerini göz önünde bulundurarak siyaset yapmak, bir arada yaşama kültürünü ve toplumsal barışı, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak zorundayız” dedi. CHP Milletvekili, mektubunda şunları ifade etti:

"Öncelikle Avustralya Yeni Güney Galler Liberal Parti Başkanı seçilmeniz ve Yeni Galler’in 45. Başbakanı olmanızdan dolayı sizi tebrik ederim. 100 yıl önce yaşanan büyük acıların ardından dünyanın birçok bölgesine dağılan bir ulusun mensuplarıyız. Farklı tarihsel, sosyolojik ve siyasal gerçekliklere sahip ülkelerde yaşıyoruz. Hem azınlık hem de kadın olarak birçok zorluğun üstesinden gelmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Tüm bu zorluklara karşın Ermeni kadınları olarak yaşadığımız toplumların gerçekliklerini göz önünde bulundurarak siyaset yapmak, bir arada yaşama kültürünü ve toplumsal barışı, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak zorundayız. Zabel Yeseyan gibi güçlü olmak ve üretmek zorundayız. Dünyanın birçok ülkesinde siyaset yapan, sanat  yapan, annelik yapan Ermeni kadınlarıyla dayanışmak zorundayız. Türkiye’de siyaset yapan bir Ermeni kadın milletvekili olarak yeni görevinizden dolayı sizi tekrar tebrik ederim ve sizinle dayanışma içinde olduğumu bildiririm. Sizi, Türkiye’de ağırlamaktan da gurur duyarım."