Arjantinli Ermenilerden Latin Amerika turundaki Çavuşoğlu'na kınama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Latin Amerika turu kapsamında ziyaret ettiği Arjantin’deki Ermeni dernekleri, Çavuşoğlu’na yönelik bir kınama mektubu yayımladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Arjantin, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika turu başladı. 

Arjantin’de başlayan ziyaret turu, ülkeye 19 yıl sonra dışişleri bakanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. 

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra ile bir araya geldi.

asbarez'de yer alan habere göre, Çavuşoğlu’nun ziyareti üzerine Arjantinli Ermeni kurumları ortak bir açıklama yayımlayarak, Çavuşoğlu’nun ziyaretini ‘reddettiklerini’ açıkladı.  

Ortak açıklamada “Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin inkar politikasını yürütme kolu olduğu” ifade edilirken, Dışişleri Bakanı’nın “Ermeni Soykırımı’nı tanıyan ve Soykırım kelimesini kullanan Avrupa Parlamentosu, Vatikan, Almanya, Rusya, ABD’ye gözdağı vermek ve hedef göstermek için mesai harcadığı” ifade ediliyor.

Türkiye’nin Türkiye-Ermeni ilişkileri konusundaki çifte standartlı tutumunu eleştiren mektupta, Çavuşoğlu’nun tekrarladığı ‘adil hafıza’ söyleminin de bu tutumun bir yansıması olduğu belirtiliyor. 

Güney Amerika ülkelerinde Ermeni toplumuyla dayanışma amacıyla yapılan etkinlikleri Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın engellemek amacıyla lobi faaliyeti yürüttüğünü belirten Ermeni dernekleri, Uruguay, Arjantin ve Brezilya gibi ülkelerin Soykırımı tanıdığını hatırlatarak, “ülkemizin dışişleri bakanlığı yetkililerinden Türkiye’nin inkar politikalarına alet olmamaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Bakan Çavuşoğlu’nun Latin Amerika turu Arjantin, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'yı kapsayacak. 

Ermeni Soykırımı’nı Arjantin 1993 yılından beri resmi olarak tanıyor. Paraguay Senatosu da 2015 yılında Soykırım’ı tanımıştı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Diaspora



Yazar Hakkında