Akademide istifa: Mine Gencel ve Esra Arsan görevlerinden ayrıldı

Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerden Prof. Dr. Mine Gencel ve Doç. Dr. Esra Arsan, KHK’larla ihraç edilen akademisyen meslektaşlarının ardından istifa etti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel Çalışmalar bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra Arsan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Doç. Dr. Arsan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bugün itibariyle 18 yıldır çalışmakta olduğum Bilgi Üniversitesi’nden kendi isteğimle ayrıldım” dedi.

Arsan istifasını “Bugünkü şartlarda kurumsal akademide bilim yapmak zor. Geride kalalım biraz” sözleriyle açıkladı.

Doç. Dr. Esra Arsan, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirisinin imzacılarındandı.

Arsan aynı zamanda Evrensel Gazetesi’nde medya üzerine yazılar yazıyor.

"Böyle bir ortamda fakültede bulunmam zorlaştı"

Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacısı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek, kurumundan istifa ettiğini duyurmuştu.

KHK’ler ile ihraç edilen arkadaşlarının yerine derse girmeyeceğini belirten Bek, "Eylül başında ilk KHK’larla barış imzacısı arkadaşlarım işten atıldığında düşündüm ilk kez istifa etmeyi. Sonrakilerle koridorun solunda ve sağında bir bir odalar boşaldı. Atılan arkadaşlarımın isimleri aynı gün söküldü kapılardan, web sitelerinden de adları, öz geçmişleri. Geçmiş olsun bile demeyenler vardı. Bizlere selam vermeyenlerin sayısı her gün artıyordu. Bana ek soruşturma açılmasını talep edenler de oldu ve hatta belden alta vuran oldu ki bu konudaki sessizliği bir türlü affedemiyorum. Böyle bir ortamda fakültede bulunmam çok zorlaştı” diye yazdı.



Yazar Hakkında