BM, Der Zor'a havadan gıda yardımına yeniden başladı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı bugün yaptığı açıklamada, IŞİD tarafından kuşatılmış Der Zor’da mahsur kalan 93 bin 500 Suriyeliye tekrar havadan gıda yardımına başladıklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler, 93 bin 500 Suriyelinin yaşadığı Suriye Rejimi kontrolündeki Der Zor’a gıda yardımını yeniden başlattı. 

Gıda yardımı, 15 Ocak itibariyle, IŞİD’in bölgeye yaptığı saldırılar ve rejime ait bölgenin ikiye bölünmesi sebebiyle durdurulmuştu.  

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı sözcüsü Bettina Luescher, 29 Ocak itibariyle, gıda programının tekrar başlatıldığını ve iki defa paraşütler aracılığıyla bölgeye ulaşıldığını aktardı.

Der Zor’a yapılan gıda yardımları, yerden gelebilecek olası IŞİD saldırıları sebebiyle, oldukça yüksek bir irtifadan bırakılıyor. Bu durum, geçtiğimiz aylarda gıda yardımlarının sivillere ulaşamamasına neden olmuştu. 

BM’den gelen açıklamalara göre; Dünya Gıda Programı tarafından gönderilen yardımların kesilmesine rağmen, Suriye Rejimi, helikopterler aracılığı ile, bölgeye çoğunlukla askerler için olsa da gıda ve ilaç yardımı yapabildi. 

Dünya Gıda Programı’nın şehirde sahip olduğu gıda stoklarının neredeyse tükendiği belirtiliyor 

IŞİD tarafından düzenlenen saldırı sebebiyle iki bölgede yaşayan 6 bin insanın sağlık hizmetlerine, gıdaya ve yakıta erişimi kesilmiş durumda. BM, bölgede çalışan fırınların da, un ve yakıt eksikliği sebebiyle çalışmadığını belirtiyor. 

15-23 Ocak tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda 19 sivil hayatını kaybetti.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında