Getronagan madağında rekor bağış

Getronagan Lisesi yararına geçtiğimiz haftalarda kurulan sevgi sofrasında, okulun bütçe açığının büyük bir kısmı kapandı.

Okullar yararına kurulan sevgi sofralarında sona gelindi. Getronagan Lisesi yararına kurulan sevgi sofrası 15 Ocak Pazar günü Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde sabah yapılan badarak ayiniyle başladı. Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde yapılan ayini Üstrahip Zadig Babikyan sundu, ilahileri ise Getronagan Korosu seslendirdi. 

Başepiskopos Aram Ateşyan vaazında yardımseverliğin önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “Cemaatimizin hayırseverleri sürekli yardım elini uzatır. Onlar cemaatimizde uzun yıllardır meyve veren ağaçlarımız ve ben de inanıyorum ki son nefeslerine kadar yardım etmeye devam edecekler. Cemaatimizin önemli hayırseverlerinden Hayk Arslanyan ve Kevork Santalu yıllardır cemaatimiz için çalışmış, çabalamış insanlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır, sağ olsunlar.”

Vaazın ardından Hayk Arslanyan ve Kevork Santalu’ya Patrikhane’nin Hovannes Golod madalyası takdim edildi ve Arslanyan ile Santalu’nun özgeçmişleri okundu.

Kilisenin ardından Kazaz Artin Amira Salonu’nda kurulan sevgi sofrasına geçildi. Sevgi sofrasına Şişi Belediye Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Vakıflar Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, hayırseverlerden Dikran Gülmezgil, Yetkin Berberoğlu, Parseh Saraylı, Efrim Bağ ve halk katıldı. Program başlamadan önce 10 Yıldır Tertip Heyeti Başkanlığı’nı yürüten Hayk Arslanyan’a Getronagan Vakfı adına teşekkür plaketi sunuldu.

Okula büyük destek

Açılış konuşmasını yapan Getornagan Vakfı Başkanı Harutyun Ebeoğlu, vakfın bütçesi hakkında bilgi verdi ve bu yılın bütçe açığının 1 Milyon 530 Bin TL olduğunu açıkladı. Ebeoğlu eğitim kadrosuna ve destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Günlük İstanbul Ermenicesi, Türkçe deyişlerinin de yer aldığı farklı kelime hazinesi, vurguları, mizah dolu yorumlarıyla kültür hayatının unutlmaz bir tiplemesine dönüşen ‘Lutsika Dudu’yu canlandıran Arev Garyan’ın ve Getronagan Lisesi öğrencilerinin performansı salon tarafından büyük alkış topladı.

Kapanışta konuşan Başepiskopos Aram Ateşyan 900 bin TL toplandığını açıkladı. Okulların arasında en çok ihtiyacı olan okulun Getronagan olduğunu da vurgulayan Ateşyan, geri kalan bütçe açığının yönetim kurulunun çalışmaları sonucunda kapanacağını belirtti. 

Ateşyan’dan vakıf temsilcilerine sitem

Başepiskopos Aram Ateşyan konuşmasını sürdürürken farklı bir konuya daha değindi. 6 Ocak Dzınunt Resepsiyonu’nda birçok vakıf temsilcisinin bulunmadığına dikkat çeken Ateşyan şöyle konuştu: “Yılda iki defa patrikhaneye geliyorsunuz, biri Dzınunt diğeri ise Zadik. Bu yılki Dzınunt kutlamalarına çok sayıda vakıf temsilcisi katılmadı. Vakıf temsilcileri sorun yaşadıklarında ya da karınları ağrıdığında gelmesini biliyorsa, bizim bayramlarımızda da bayramlaşma törenine gelmeliler.”

Kategoriler

Toplum Okullar Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.