Akademisyen Köprülü istifa etti

Akademisyen Timuçin Köprülü, Uludağ Üniversitesi’ndeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Köprülü sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajlarında bugün (3 Şubat) saat 17.00 itibariyle Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden istifa ettiğini belirtti.


Bu hafta içinde Prof. Dr. Mine Gencel Bek, “Her gün atılmayı beklemek yerine okuma ve yazmanın o hiç de nankörlük etmeyen dünyasına dönmek istiyorum artık” diyerek Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Arsan da istifa ettiğini açıklamıştı.

Timuçin Köprülü kimdir?

1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2001 yılında yüksek lisansını, 2008 yılında doktora eğitimini tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi,  Adli Tıp Uzmanı Olmayan Hekimlerin, Hâkim ve Savcıların Bilgi Seviyelerinin Artırılması İstanbul Protokolü Eğitim Programı’nda yasal uzman görevlerinde bulundu.

2009 yılından beri Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilimdalı’nda görev yapıyordu. 

2013 yılında üniversitenin mezuniyet töreninde üzerinde “Diren” yazılı bir tişörtle konuşma yapması nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılan Köprülü, konuşmasında şöyle demişti:

"Yalanın hukuk, hukukun da yalan olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Son zamanlarda ‘polisimiz destan yazdı’ deniyor. Gösterilerde insanların öldürülmesiyle, göstericilerin kör edilmesiyle, binlerce kişinin gaza boğulmasıyla, avukatların adliye salonlarında sürüklenerek dışarı çıkarılmasıyla, ÇHD’li avukatların tutuklanmasıyla destan falan yazılmaz. Asıl destanı bu çocuklar yazmıştır. Teşekkürler”.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında