NASA’da bilim âşığı bir genç: Masis Kara

Feriköy Merametçiyan Okulu 7. sınıf öğrencisi Masis Kara, NASA Kennedy Uzay Merkezi’nde düzenlenen ‘ATX Astronot Eğitim Sertifika Programı’na katılmaya hak kazandı.

Feriköy Merametçiyan Okulu 7. sınıf öğrencisi Masis Kara, üstün zekâlı ve yüksek potansiyelli çocuklara kendilerini geliştirebilecekleri özel eğitim programları sunan TÜZYEV’in (Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı) desteğiyle) desteğiyle, NASA Kennedy Uzay Merkezi’nde düzenlenen ‘ATX Astronot Eğitim Sertifika Programı’na katılmaya hak kazanarak Amerika’ya gitti. 31 Ocak’ta başlayan ve 7 Şubat’ta sona erecek olan program kapsamında NASA Kennedy Uzay Merkezi’nde görev yapmış astronotlarla tanışma, gerçekçi simülatörler kullanma, kendi roketini yapıp fırlatma, LEGO Mindstorms NXT robotları yaparak programlama gibi birçok ilginç faaliyete katılma fırsatı yakalayan başarılı genç, okulunun da gurur kaynağı oldu.

‘Özel bir çocuk’

Masis’in başarısıyla gurur duyan Feriköy Merametçiyan Okulu Müdürü Arpi Manukyan, öğrencisine dair şunları söyledi: “Masis, pek çok alanda başarılı bir öğrenci. Edebiyat ve satranç ödülleri var, bilime olan ilgisini de TUMO’ya katılarak pekiştirdi. Okul olarak, onu yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeye gayret ettik. Bilgisayar öğretmeni, Masis’in farklı ve özel bir çocuk olduğunu görerek velisini bu konuda bilgilendirdi. Sonrasında IQ ölçümü yapıldı ve TÜZYEV’e yönlendirildi. Böylece Masis, geçen yıl ilk kez ve az sayıda öğrenci kabul eden NASA’nın bu yılki programına katılmaya hak kazandı.”

Etiketler

NASA Masis Kara


Yazar Hakkında