Sibel Çapraz için Af Örgütü'nden acil eylem çağrısı

Uluslararası Af Örgütü’nün Sibel Çapraz için başlattığı acil eylem kampanyası devam ediyor. Af Örgütü, Mart ayından beri Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çapraz’ın acil olarak ameliyat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Sibel Çapraz, Kasım 2015'te güvenlik güçleri ile PKK arasında gerçekleşen çatışmalar sırasında Hakkâri, Yüksekova’da üç gün süren 24 saatlik sokağa çıkma yasağının hemen ardından, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanmış, tedavisi hala devam ederken, Mart 2016’da hastanedeyken “örgüt üyeliği” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Şubat 2016’da gerçekleşmesi gereken kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatı, koluna yönelik tedavisi devam ettiği için yapılamadı. Çapraz’ın tutuklandıktan sonra ameliyat edilmesi gerektiği doktorları tarafından çok kez söylenmiş olsa bile izinler alınamadı.

Uluslararası Af Örgütü’nün düzenlediği kampanyada "Sibel Çapraz'ın daha fazla gecikme olmadan, yeterli donanımlı bir tıbbi merkezde kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatına ve ihtiyacı olan diğer tıbbi tedaviye erişiminin sağlanmasını talep ediyoruz" deniyor.    

Kampanyayla ilgili ayrıntılı bilgiye ve ulaşmak ve imza vermek için tıklayınız.

 

 

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında