Mülkiyeliler ‘Siyasal her yerde’ diyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin yurtdışında yaşayan mezunları, OHAL KHK’sıyla görevden alınan hocalarıyla dayanışma kampanyası başlattı.

686 sayılı KHK ile 23 öğretim üyesinin görevden alındığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde geçtiğimiz Cuma günü yapılan protesto eyleminde de akademisyenler okula sokulmamış, cübbeler polisler tarafından ayaklar altına alınmış, polis öğrenci ve akademisyenleri gözaltına almıştı. 

Görevden alınan akademisyenlerle dayanışma mesajları artarken, bir kampanya da yurtdışında yaşayan  Mülkiyeliler’den geldi.

Facebook ve twitter üzerinden başlatılan ‘Siyasal her yerde’ kampanyasında Mülkiyeli mezunlar bulundukları yerden hocalarına destek mesajları yolluyor.

Mezunlar, Siyasal’ın binadan ibaret olmadığını belirterek kampanyanın nedenini şöyle açıklıyor: “Biz uzakta olanlar olarak Ankara SBF'ye yönelen saldırılar karşısında ne yapabileceğimizi bilemedik, elimiz kolumuz bağlıydı. Konuştuk, Ankara'daki arkadaşlar da "hocalarımızı okuyoruz" etkinliğini paylaşınca, biz de Siyasal'ın bir binadan ibaret olmadığını, yolu Siyasal'dan geçenlerin oluşturduğu bir bütün olduğunu vurgulayalım dedik. Dünyanın her yerinden arkadaşlara hocalarımızı okuma, okulumuzla dayanışma çağrısı yaptık ve yapıyoruz.”



Yazar Hakkında