Marmara Üniversitesi'ndeki eyleme saldırı

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde ihraç edilen akademisyenler için yapılan basın açıklamasına kampüs içinden ve dışarıdan gruplar soda şişeleri ile saldırdı. 6 kişi gözaltına alındı.

bianet’te yer alan habere göre Göztepe Kampüsü’nde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi ve İstanbul Tabip Odası'nın düzenlediği eyleme ihraç edilen akademisyenlerin de aralarında olduğu öğretim görevlileri, öğrenciler katıldı.

“Akademi Susturulamaz, Geri Döneceğiz” pankartı ile kampüs kapısı önünde toplanan akademisyenlere önce kampüs içinden soda şişeleri atıldı.

Açıklama sürerken, kampüs dışından da bir grup soda şişesi ile saldırdı. Saldırılarda ciddi bir yaralanma olmazken, açıklamaya katılanlar alandaki güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekiplerinin saldırganlara müdahale etmediğini belirtiler.

Hürriyet'te yer alan habere göre, soda şişelerinin atıldığı olayda polis, eyleme müdahale etmek isteyen gruptan 6 kişiyi gözaltına aldı.

"Geri döneceğiz"

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 7 Şubat tarihli 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 48 üniversiteden 330 akademisyen kamu görevinden çıkarıldı.

23 akademisyenin ihraç edildiği Marmara Üniversitesi kampüslerinde hafta boyunca akademisyenler için açıklamalar yapılacak.

Göztepe Kampüsü’ndeki eylemde söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ndeki görevinden ihraç edilen akademisyen Funda Karapehlivan “Geri döneceğiz. Bilimsel üretim yapmaya öğrencilerimizle kaynaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Özgür Müftüoğlu da “Bu hükümetin temsilcileri dahi bu kararın arkasında duramadılar. Elbette arkadaşlarımız geri dönecekleredir. Hukuk bu ülkede tekrar tesis edilecektir. Hukuk içinde bu sorumsuzluğu yapanların hepsine hesap sorulacaktır” dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında