9. Baki Koşar Kültür Sanat Festivali başlıyor

Siyah Pembe Üçgen Derneği tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek olan Baki Koşar Kültür Sanat Festivali “Performans” temasıyla 20-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’de.

Her yıl Şubat ayının son haftasında gerçekleştirilen festival,aynı tarihlerde bir nefret cinayeti sonucu öldürülen açık eşcinsel kimliğiyle insan hakları alanında çalışmalar sunmuş Baki Koşar’ın anısına ithaf ediliyor. 

Festival 20 Şubat Pazartesi 19:00’da Nilbar Güreş'in toplumsal cinsiyet tartışmalarına odaklandığı video çalışmalarının yer aldığı ‘Queer Arzu Yabandır’ sergisi ile başlayacak. Güreş'in performans çalışmalarından yola çıkarak üretilen videolar toplumsal cinsiyet, kamusal alan ve doğu-batı tartışmalarına queer bir perspektif sunuyor. K2R’de yer alan sergi, açılıştan itibaren festival bitimine kadar her gün 14:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Festivalde François Ozon’un ‘Yeni Kız Arkadaşım’ filmi, Oyuncak Atölyesi, ünlü tiyatrocu Füsun Demirel’in İtalyan yazarlar Dario Fo, Franca Rame ve Jacopo Fo’dan uyarladığı Aşk Dersleri oyunu yer alacak. Ayrıca İsveç Gökkuşağı Kısa Film Seçkisi ile farklı ülkelerden LGBT temalı 7 film gösterilecek.

Festival kapsamında sanatçı Ming Wong’un da bir performansı olacak. ‘Biji Diva!’ başlıklı performansta sanatçı, Bülent Ersoy'un hayatını canlı bir konserle dört aşamada canlandırılacak.

Festival programında ayrıca Çağdaş Dans Gecesi, ‘Dilin Performansı’ ve ‘Performansa Gel’ adlı paneller, Mehmet Can Özer’in Elektro Akustik Müzik Konseri, Sert Aşk (2014) belgesel film gösterimi, ‘Acı Tatlı’ kolektifinin düzenleyeceği BDSM (sadist-mazoşist) sohbet, Nuri Harun Ateş’in ‘Kafası Karışık’ konseri, Istanbul Queer Art Collective’in yedi saat süren ‘Çaktın mı?’ performansı, LezBiFem ile Cinsellik Atölyesi ve  Lubunya Gazinosu yer alıyor.  

Festival kapsamında 24 Şubat’ta da bir ödül töreni düzenleniyor. Sunuculuğunu Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya’nın yapacağı ve her sene cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığıyla mücadele eden kişi ya da kurumlara verilen Baki Koşar Ödülü Töreni’nde, zamanda bir dönemin ünlü trans kadın ses sanatçıları da sahne alacak.

Festival programına ulaşmak için tıklayınız. 

 

 

 

Kategoriler

Kültür Sanat



Yazar Hakkında