Kayyım Amedspor'un isminin değiştirilmesini mi istedi?

Diyarbakırlı taraftar grupları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cumali Atilla'nın, Amedspor'a destek için takımın isminin değiştirilmesi şartını öne sürdüğü iddialarına tepkili

2. ligde mücadele eden Amedspor’un başkanı Nurullah Edemen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cumali Atilla’nın kulübe yardım etmek için Amedspor’un isminin değiştirilmesini istediğini söylemişti.  Edemen, kayyımın“Bizden destek almak istiyorsanız bizim de kulübün içinde söz hakkımız olması gerek” dediğini aktarmıştı.  

Evrensel’den Fırat Topal’ın haberine göre, Amedspor taraftar grupları, takımlarına son dönemlerde verilen maç cezaları ve takımın isminin değiştirilmesi şartına tepkili. 

“Elimizde tek kalan Amedspor”

Direniş Taraf Grubu Üyesi Mihrac Yılmaz, Amed adının Diyarbakır’ın en eski isimlerinden biri olduğunu ifade etti. Yılmaz, milletvekilleri tutuklandıktan ve belediyelere kayyım atandıktan sonra Kürt halkının elinde kalan tek resmi kurumun Amedspor olduğunu bunun da alınmak istediğini belirtti. Yılmaz, ‘Futbol dediğimiz şey barış, dostluk, kardeşliktir bizim için ama gittiğimiz her yerde ırkçı saldırılara uğruyoruz, bunun en son örneği  Zonguldakspor’du. Onları havaalanında karşıladık, valizlerini, pankartlarını taşıdık, rakip olmalarına rağmen birlikte iç içe maçı izledik, elimizden gelen her türlü misafirperverliği gösterdik, fakat Zonguldakspor’la  olan deplasman maçımızda yine bizim takımımızı deplasmanda destekleme yasağı geldi, biz gidemedik, oyuncularımıza orada ırkçı küfür ve hakaretlerde bulundular, Amed halkı ne yaparsa yapsın, Amedspor  gittiği her yerde terörist muamelesi görüyor, mesele ismin değişmesi değil ki mesele Kürt halkına takınılan tutumdur, bundan sonra tabii biz onlar gibi ırkçı, faşist hakaretlerde bulunmayacağız ama  misafirperverliğimiz olmayacak’ diye konuştu. 

“Kürtçeye tahammülsüzlük” 

İrfan Karaslan ise, Amed isminden kimsenin rahatsız olmadığını kayyımın neden böyle bir girişimde bulunduğunu sorarak ‘Amedspor ismi neden değişsin, gerekçe ne? Ben değişmesini istemiyorum, memleketin başka derdi mi yok? Bunda sporla alakalı bir şey yok, bu Kürtçeye tahammülsüzlüktür, biz değişmesini istemiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Amedspor


Yazar Hakkında