El Bab yakınlarında bombalı sadırı: En az 41 kişi öldü

Suriye'de El Bab'ın yaklaşık 7 kilometre uzağında bulunan Susyan kasabasında bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. 35’i sivil en az 41 kişinin hayatını kaybetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı, IŞİD'den şüpheleniliyor.

Suriye'nin Halep'e bağlı El Bab kasabası yakınlarındaki bir köyde Türkiye destekli muhaliflerin kurduğu kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Al Jazeera’nın haberine göre, saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak, IŞİD'den şüpheleniliyor.

Reuters haber ajansı yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, saldırıda 35'i sivil en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Hayatını kaybeden diğer kişilerin ise Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Suriyeli muhalifler olduğu aktarıldı 

Suriyeli muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise ölü sayısının 42 olduğunu, sayının daha da artabileceğini çünkü bazıları ağır çok sayıda yaralının bulunduğunu aktardı.

“Evlerine dönen siviller öldürüldü”

Bölgeden bildiren Al Jazeera muhabiri de hayatını kaybedenlerin çoğunun, çatışmalar nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmek isteyen siviller olduğunu söylüyor.

Doğan Haber Ajansı, saldırıda yaralananların Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildiğini ve tedaviye alındığını belirtti.

Bölgeden bildiren Al Jazeera muhabiri de hayatını kaybedenlerin çoğunun, çatışmalar nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmek isteyen siviller olduğunu söylüyor. 

AA'nın haberine göre, yaralılardan bazılarının durumu çok ağır. 

Susyan, Kasım ayında TSK destekli ÖSO birlikleri tarafından IŞİD'den alınmıştı.

Dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab'ın tamamına yakınının kontrol altında olduğunu ifade etmiş ve "İlçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor" demişti.

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

Suriye ÖSO IŞİD El Bab


Yazar Hakkında