Gevende ‘Kırınardı’yla huzurlarınızda

Gevende’nin beşinci albümü, Baykuş Müzik etiketiyle raflarda.

Alternatif müzik grubu Gevende’nin son albümü ‘Kırınardı’, tüm dijital platformlarda yayımlandı. Grubun beşinci albümü, Baykuş Müzik etiketiyle satışa sunuldu. Albümün plak kaydı ise 15 Mart’ta Shalgam Records etiketiyle çıkacak.

‘Kırınardı’nda dokuz şarkı yer alıyor. Grubun internet sitesinden yapılan açıklamada, albümün ruhu şu cümleyle özetlenmiş: “Bu albüm, gitmek ve kalmak arasındaki ikilemden, yaşadığımız mekânda üretmeye ve aslında mücadele etmeye odaklanarak bir çıkış yolu bulma hali.”

Dokuz şarkılık albümde, ‘Saroyan’ adlı, enstrüman bir beste de var. 

Lansman konseri Babylon’da

2000 yılında Eskişehir’de kurulan Gevende, 2006’da ‘Ev’ adlı ilk stüdyo çalışmasını yayınladı. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli festivallerde konserler veren grup, 2008’de Fransız müzik grubu Balbazar ile bir ‘soundpainting’ performansı sergiledi. 2011’de ‘Sen Balık Değilsin Ki’ adlı albümü çıkardı ve kısa sürede, alternatif müzik sahnesinin önemli isimlerinden biri haline geldi. Gevende, 2015’te St. Antuan Kilisesi’nde verdiği konserden hemen sonra yayımladığı canlı performans albümüyle bir kez daha dinleyicilerin beğenisini kazandı.

‘Kırınardı’ albümünün tanıtım konseri, 28 Şubat Salı günü Babylon Bomonti’de yapılacak. 21.30’da başlayacak olan konserin biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Gevende


Yazar Hakkında