'Karargah rahatsız' haberine soruşturma

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın ‘Karargâh rahatsız’ başlığıyla yayımlanan haberine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde “Karargâh rahatsız” başlığıyla yayımlanan haber hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Hande Fırat’ın da ifadeye çağrıldığı belirtiliyor.

Hande Fırat’ın imzasıyla yayınlanan haberde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddiaların TSK’da rahatsızlık yarattığı iddiaları yer alıyordu. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ve gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat imzalı ''Karargah Rahatsız'' başlıklı haberle ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, haberle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede haberin, "16 Nisan'daki halk oylaması öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik çok önemli bir muhtıra niteliği taşıdığı" iddia ediliyor.

Sağlam'ın dilekçesini işleme koyan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, ''25 Şubat 2017 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan 'karargah rahatsız' başlıklı haber içeriğinde bahsedilen karargahın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanması olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır'' denildi.

Ne olmuştu?

Hürriyet’in 25 Şubat tarihli sayısında manşetten verdiği Hande Fırat imzalı ‘Karagah rahatsız’ başlıklı haberde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştirilerin orduyu yıprattığı iddia ediliyor, ‘Karargah’ın rahatsız olduğu konular 7 başlık altında haberde yer alıyordu. 

Bilgi kaynağının ‘askeri kaynaklar’ olarak belirtildiği haber kamuoyunda yankı bulmuş, iktidara yakın bazı köşe yazarları, haberin yazarına ve Hürriyet’e soruşturma açılması gerektiğini söylemişti. Bazı köşe yazarları ise haberin 'evet' oylarını sağlamlaştırmak için hazırlandığını iddia etti. 

Hükümetten habere yönelik ilk yorum Başbakan Binali Yıldırım’dan gelmiş, " Eskiden, manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, yıkmak tarih oldu. 'Karargah Rahatsız' bu manşeti hatırlıyorsunuz değil mi? 28 Şubat öncesi büyük denen gazeteler bu manşetleri atarak halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet, eleştirilere yönelik cevap niteliğinde yayımladığı açıklamada  "Herkesin kabul ettiği üzere, sergilediği gazetecilikle darbe girişiminin püskürtülmesinde ve demokrasimizin korunmasında hayli önemli bir rol oynamış olan Ankara Temsilcimiz Hande Fırat’a atılan bu iftiranın pespayeliğini en iyi değerlendirecek olan Türk kamuoyunun sağduyusudur" ifadesine yer verilmişti.

Kategoriler

Güncel Basın Gündem



Yazar Hakkında