Kadın gazeteciler medyada kadını konuşacak

7 Mart’ta medyada kadının yerini ele alan bir söyleşi düzenleniyor. Asulis’in söyleşi serileri kapsamında düzenlenen, Feyza Akınerdem’in moderatörlüğünü yapacağı söyleşiye, Banu Güven, Emine Uçak Erdoğan ve Melis Alphan konuşmacı olarak katılacak.

Salı günü saat 18:30’da Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda gerçekleşecek, Asulis (Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuarı) tarafından düzenlenecek söyleşide, medya ve kadın konuşulacak. 

Söyleşi, ‘toplumsal cinsiyet rejiminin haber ve köşe yazılarını, üretim ve okunma şekillerini nasıl şekillendirdiği’, ‘medyada kadınların temsil edilme biçimlerinin nasıl oluştuğu’ ve ‘medyada kadın dili ve görünürlüğünün artmasının cinsiyetçi medya diliyle mücadelede nasıl bir önem taşıdığı’ gibi sorular tartışılacak.  

Söyleşinin konuşmacılarından Banu Güven, Milliyet Gazetesi Dış Haberler servisinde çalışmaya başladı. 1997-2011 yılları arasında, NTV’de çeşitli programları hazırlayan ve sunan Banu Güven, çeşitli sansür uygulamaları sebebiyle görevinden ayrılmıştı. Artı 1 TV’de haber sunuculuğuna devam eden Güven, İMC TV kapatılana dek ana haber bültenini sundu.

Söyleşinin bir diğer konuşmacısı olan Emine Uçak Erdoğan, gazetecilik ve televizyonculuğun yanında uzun süre İhlas Haber Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi çeşitli kurumlarda çalıştı. TGRT Televizyonu’nda yayınlanan Türkiye’nin ilk sitcom denemesi olan Ortaklar dizisinde yönetmen asistanlığı yaptı. İMC TV’de, Nil Mutluer’le birlikte yarı belgesel olan Öte Beri adlı programı iki yıl boyunca hazırlayıp sundu. 

Söyleşinin son konuşmacısı olan Melis Alphan, Radikal gazetesinde muhabir olarak başladığı gazeteciliği Milliyet'te muhabir, editör ve köşe yazarı olarak sürdürdü. Halen Hürriyet'te köşe yazarlığı yapıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin En İyi Röportaj ödülü başta olmak üzere toplumsal konularda yazdığı yazılar ve yaptığı haberlerle pek çok ödülün sahibi oldu. 'Moda Moda Dedikleri' ve 'Peki Konuşalım' isimli iki yayımlanmış kitabı bulunmakta.

Söyleşinin moderatörlüğünü yürütecek olan Dr. Feyza Akınerdem, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye'de evlilik programları üzerine yaptığı araştırmayla 2015 yılında City University London, Kültür Politikaları ve Yönetimi bölümünde doktora derecesini almıştır. Türkiye'de temsiliyet rejimi, medya ve toplumsal cinsiyet, televizyon türleri ve izlenme biçimleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde Televizyon Çalışmaları ve Medya-İletişim Çalışmaları dersleri vermektedir.

Etiketler

Asulis


Yazar Hakkında