Dink davası devam ediyor

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı dava bugün yeniden başlıyor. Dava 14-16-17 Mart tarihlerinde devam edecek.

Aralarında dönemin polis şefleri, Celalettin Cerrah, Engin Dinç, Ramazan Aküyrek, Ali Fuat Yılmazer, Ahmet İlhan Güler’in de bulunduğu kamu görevlerinin yargılandığı Dink cinayeti davası devam ediyor. Duruşma her zamanki gibi Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Geçtiğimiz duruşmada dönemin İstihbarat C şube müdürü, tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ifadesini tamamlamıştı. Önümüzdeki duruşmalarda Ali Fuat Yılmazer’in çapraz sorgusu yapılacak. Mahkeme heyeti, taraf avukatları ve sanıklar Yılmazer’e soru soracak. Yılmazer’in savunmasının tamamlanmasının ardından tanıklar dinlenemeye başlanacak.

Mahkeme heyeti, daha önce 52 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar vermişti.

Tanıklar arasında, Eski İçişleri Bakanı ve dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Emniyet Müdürü Recep Güven, eski Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Arslan, dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, eski müfettiş Ayşegül Genç, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aydın Türkeli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Selim Kutkan ve gazeteci Nedim Şener de bulunuyor.

MİT dinlenmeyecek

Dink ailesi avukatları, Dink’le 24 Şubat 2004’te İstanbul Valiliğinde görüşme yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, MİT İstanbul Bölge Başkanı Hüseyin Kubilay Günay, MİT görevlileri Özel Yılmaz ve Handan Selçuk’un tanık olarak çağırılmasını istemişti. Ancak Mahkeme heyeti bu talebi reddetmişti. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında