Yılmazer savunmasını yarıda bıraktı

Dink cinayeti davasında Mahkeme Başkanıyla tartışan Ali Fuat Yılmazer, öğleden sonraki oturumun başında savunmasına devam etmeyeceğini söyledi. Yılmazer "Siz proje mahkemesisiniz" dedi.

Dink cinayet davasında mahkeme başkanı ile tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer arasındaki tartışma devam ediyor.  

Öğleden sonraki oturumun başında Yılmazer,  savunmaya devam etmek istemediğini beyan etti.

"Savunmam size göre uzamış olabilir iddianamede benimle ilgili iddialar ortada. Davanın asli amacına uygun hazırlanmış bir iddianame değil gerçek suçlular aklanmış tezgah ve kumpasla suçsuz insanlara suç yüklenerek gerçek katillerin beraatine uygun yargılama yapılmaktadır. Adil, tarafsız ve bağımsız olduğunuzu düşünmüyorum. Sizler proje mahkemelerisiniz. Buna rağmen savunma yaptım. Dayanaklarla bilgi ve belgelerle savunma yaptım ancak tüm gayretime rağmen amacına ulaşmayan savunmama devam etmek istemiyorum." 

Mahkeme Başkanı Horasan ise "Cumhurbaşkanına ve burada olmayan hakime beddua ederseniz müdahale etmek zorunda kalırım. 10 gündür sizi dinliyoruz. Sabırla ve dikkatle dinledik" diye yanıt verdi. 

Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu da Yılmazer'e savunmasına devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Yılmazer, aynı zamanda kızı olan avukatı Fatma Saadet Yılmazer'in de salondan ayrılmasını ve avukatlığından ayrılmasını istedi.

Yılmazer, "Kızım olmasından değil. Burada avukatımı azarlayamazsınız. Saygı göstermek zorundasınız. Azarlayamazsınız" dedi.   

Mahkeme Başkanı uyarıda bulunması gerektiği durumda uyarıda bulunduğunu söyledi. 

Mahkeme heyeti, Yılmazer'e avukat tayin edilmesi için Baro'ya yazı yazılmasına karar vererek duruşmaya perşembe gününe kadar ara verdi

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.