Gulbenkian Vakfı’ndan Batı Ermenicesi kampı

Calouste Gulbenkian Vakfı’nın Ermeni Toplulukları Departmanı, Batı Ermenicesini canlandırma programı kapsamında Fransa’nın La Bourboule bölgesinde ‘Zarmanazan’ adlı bir proje başlattı.

Proje kapsamında, 10-15 yaş arasındaki çocuklar için Batı Ermenicesinin kullanımını artırmayı amaçlayan yaratıcı ve eğlenceli bir yaz kampı ile, Batı Ermenicesi öğretmenleri veya öğretmen adayları için tasarlanmış Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) sertifikalı bir eğitim stajı öngörülüyor.

Kampta, çocuklar ve gençler, 25 gün boyunca, 15 deneyimli yardımcıdan oluşan bir ekiple yaşayacak. Tamamen Batı Ermenicesinde müzik, sanat, tiyatro, dans, spor ve oyun atölye çalışmaları yaparak keşfedecek, öğrenecek ve eğlenecekler.

Lyon’daki Mille et un Mondes kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenen ‘Zarmanazan’ kampı, Ermeni Diasporası’ndan tüm çocuklara ve gençlere açık. Kontenjan 40 kişiyle sınırlı. Ermenice düzeyinde yeterlilik şartı yok. Kampın öğretmen geliştirme bölümüyse 15 öğretmene –veya stajyer öğretmene– ev sahipliği yapacak. Burada öğretmenler ve öğretmen adayları pratik eğitim, interaktif dersler ve en son pedagojik yaklaşımları ve malzemeleri birleştiren yoğun bir eğitim programı izleyecek. Başvuru için son tarih 25 Mart.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 



Yazar Hakkında