Seçilmiş Değabah Bekçiyan: Tek çözüm Ateşyan’ın istifası

Dünkü seçimde Ruhani Kurul Genel Meclisi tarafından değabah seçilen Başepiskopos Karekin Bekçiyan, Valilik’ten gelen ve ‘seçimin hukuken mümkün olmadığını’ öne süren yazıyla ilgili açıklama yaptı.

Dün yapılan ve Başepiskopos Karekin Bekçiyan'ın değabah (patrik kaymakamı) seçildiği Ruhaniler Genel Meclisi toplantısından hemen sonra Vali yardımcısı imzasıyla gönderilen ve seçim prosedürünün başlatılmasının hukuken mümkün olmadığını öne süren yazının ardından seçilmiş değabah Bekçiyan bir açıklama yaptı.  

Bekçiyan, Aram Ateşyan ve Sahak Maşalyan ile birlikte bir grubun İstanbul Valiliği'ne gideceğini söyledi. Bekçiyan "Ziyarette ben olmayacağım. Bu buluşmada bizimkiler değabah seçiminin mantığını açıklayacaklar. Bundan sonra bir açıklama yapılacak. Bu birkaç gün içinde olacak. Ben de bu süre zarfında burada olacağım" dedi.

“Devletten gelen herhangi bir yazıya saygımız vardır. Bu açıklamaların aydınlanması için valilikten randevu alınır ver anlaşılır. Patrikhane tarafından da sorunumuz açık bir şekilde anlatılır. Orada patrik seçimi yapmıyoruz. Valilik açıklamasında ‘Belli yerlerden duyum alıyoruz’ diyorlar. Eğer bu yazıdan Aram Ateşyan’ın haberi varsa, toplantıdan önce getirmesi gerekiyordu. Biz de ona göre bir karar alırdık, ama şimdi olan oldu. Bu sorununun çözümünün tek bir yolu var; o da Aram Ateşyan’ın istifası.”

Valilik'ten seçime müdahale 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında