Bekçiyan topluma seslendi: Sorunlarımız çözüm bulacak

Seçilmiş Değabah (patrik kaymakamı) Başepiskopos Karekin Bekçiyan 19 Mart Pazar günü Patriklik seçim süreciyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bekçiyan "Seçim süreci gelenek ve teamüllerimize göre tarafımca gereği gibi sürdürülecektir" dedi. 

Bekçiyan'ın açıklaması şöyle:

"Değabah'tan Açıklama ve Teşekkür

Cemaatimizce de bilindiği üzere 26 Ekim 2016 darihinde Ruhaniler Genel Meclisi'nce yapılması kararlaştırılan Türkiye Ermenileri Patrikliği seçiminin ilk aşaması olan "Değabah Seçimi" 15 Mart 2017 günü gerçekleşti. Ruhaniler Genel Meclisi'nin teveccühü ile Değabah seçildim. Öncelikle bu seçime katılan değerli din adamı kardeşlerime teşekkür ederim. Aynı zamanda bu göreve seçilmiş olmam vesilesiyle bana tebriklerini ileten cemaat, kurum ve bireylere de teşekkürlerimi sunarım.

Bu vesileyle ifade etmek isterim ki Türkiye Ermenilerinin 85. Patriğini seçmek üzere başlatılan seçim süreci gelenek ve teamüllerimize göre tarafımca gereği gibi sürdürülecektir. Öyle inanıyorum ve eminim ki bu süreci huzur ve sükun içinde tamamlayabileceğiz ve bunun için sorumlu mevkide bulunanlar azami gayreti gösterecektir.  Toplumumuzu temin ederim ki Tanrı'nın iradesiyle bütün sorunlar iyi bir çözüm bulacaktır. 

Tanrı yardımcımız olsun

Değaban Karekin Başepiskopos Bekçiyan"

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında