KHK'yla atılan hocalarını uğurlayan öğrencilere soruşturma

Anadolu Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin yürüyüşü esnasında binadan afiş açıp onlara destek olan 6 öğrenciye soruşturma açıldı.

8 Şubat’ta çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Anadolu Üniversitesi’nden 28 akademisyen ihraç edilmişti. İhraç edilen akademisyenler, okulun Yunus Emre Kampusu’nda odalarına ve öğrencilerine veda etmek için 15 Şubat’ta buluşmuş, Edebiyat Fakültesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi’nde pankart asarak hocalarının ihraç edilmesine tepki gösteren öğrenciler ise özel güvenliğin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. Kampüse TOMA’lı çevik kuvvet polisleri gelmişti. 

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, bu eylemden sonra İletişim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bloku 2. katından afiş açtıkları gerekçesiyle 6 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Rektörlük Hukuk Müşavirliği’nden öğrencilere gönderilen yazıda Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nce açılan soruşturma kapsamında belirtilen süre içinde savunma yapmaları gerektiği, aksi takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacakları belirtildi.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında