Raci Bilici serbest bırakıldı

İHD Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici bir hafta gözaltında tutulduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici serbest bırakıldı.

İHD Diyarbakır Şubesi’nin açıklamasına göre Bilici, dün akşam savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

15 Mart sabahı evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Raci Bilici, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tutuluyordu. 

İHD’den Başsavcılığa tepki 

İHD Diyarbakır üyesi avukatlar soruşturma dosyasında kısıtlılık (gizlilik) kararı olduğunu, Bilici'ye yöneltilen suçlama konusunda ne kendisine ne de avukatlarına bilgi verildiğini belirtmişti. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonla ilgili açıklamamasında, “sivil toplum örgütlerinin PKK/KCK’ye müzahir olarak kurulduğu ve bu yönde faaliyetler yaptığı” ileri sürülmüştü.

İHD Diyarbakır Şubesi ise savcılığın bilgilendirmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklama oldukça vahimdir. Bu açıklamada yıllardır hukuka uygun faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin ve bu örgütlerin Diyarbakır şubelerinin ve yöneticilerinin yasadışı örgütlerle bağlantılı gibi gösterilip itham edilmesi kesinlikle kabul edilemez.” 



Yazar Hakkında