Esad: ''Gerçek bir savaş içindeyiz''

Beşar Esad, Türkiye ve Suriye arasındaki uçak krizinin ardından ilk kez konuştu. 'Her açıdan gerçek bir savaşın içindeyiz. Savaş durumunda, bütün politikalar, taraflar ve sektörler bu savaşı kazanmaya odaklanmalı' diye konuşan Esad, Suriye ile Türkiye arasındaki uçak krizine dair bir şey söylemekten kaçındı. Esad, uluslararası topluma yönelik olarak, 'Batı sadece alır, vermez' ifadesini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, 26 Haziran Salı günü yeni kabinesine seslendi. Esed, ''Her açıdan gerçek bir savaşın içindeyiz. Savaş durumunda, bütün politikalar, taraflar ve sektörler bu savaşı kazanmaya odaklanmalı' diye konuştu.

Esad, görevini bırakmasını arzulayan ülkeleri de küçümsedi ve uluslararası topluma yönelik olarak, 'Batı sadece alır, vermez bu her açıdan kanıtlandı' ifadesini kullandı.

Sosyal görünümün politik dengenin ve güvenliğin temeli olduğunu belirten Esad, “Burada çalışmak için varız… Ekonomi odaklı bir düşünce tarzı ve belirli bir vizyona sahip olmamız gerek” dedi. Esad, Suriye halkıyla ilgili ise “Hayaller büyük ve her ne kadar kapasitenin üzerinde olsa da halkımızın bu hayallerin gerçekleştirilmesi talebi meşru bir talep. Ama vatandaşlarımızla açıkça iletişim kurabildiğimiz zaman, vatandaşlarımız bizi anlayacak ve destek verecekler” diye konuştu. 

Esad konuşmasında Türkiye ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.