‘No Man’s Land’ İKSV Salon ekranında

Nisan ayında Ian McKellen ve Patrick Stewart İKSV Salon ekranına geliyor, Michael Feinstein unutulmaz Frank Sinatra şarkıları seslendiriyor, Sait Halim Paşa Yalısı ise sizi caz tınıları eşliğinde kahvaltı etmeye davet ediyor.

Sezon boyunca müzik ve sinemaseverlerin gözdesi olan İKSV Salon, sürekli yenilediği tarzı ve çeşitlilik içerisindeki programıyla ilkbahar aylarında da çok sayıda izleyici çekeceğe benziyor. Nisan ayında yoğun bir takvimle karşımıza çıkan İKSV, 3, 10, 11, 17, 24 Nisan’da National Theatre Live’ın en gözde oyunlarından biri olan ‘No Man’s Land’i Salon ekranlarına taşıyor. Sahnelendiği salondaki en uygun pozisyondan yapılan ve özenle kurgulanan kayıtlar aracılığıyla, Londra’nın en önemli tiyatrolarında ve Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunlar, Salon izleyicileri için İstanbul’a geliyor. Ian McKellen ile Patrick Stewart, Harold Pinter’ın Broadway’de büyük ilgi gören ‘Issız Topraklar’ oyununu, Londra’daki Wyndham’s Theatre’da sahneledi ve kaydetti. Eserin konusuna gelince: Yaşlanmakta olan iki yazar, Hirst ile Spooner, bir yaz gecesi Hampstead’de bir barda buluşup, keyifli gecelerine Hirst’ün yakınlardaki malikânesinde devam ederler. Alkolün etkisi kendini gösterdikçe ikilinin birbirine anlattığı hikâyeler de gittikçe inanılmaz hale gelir, bu hararetli sohbet sivri bir güç savaşına dönüşür, eve iki genç adamın gelişiyle işler daha da karmaşık bir hal alır. Oyuncuların muhteşem performansıyla kült bir yapım haline gelen bu klasik komediyi kaçırmamanızı öneririm. Başlama saati 19.30, biletler www.saloniksv.com adresinde.

Feinstein Sinatra’yı anıyor

Amerikan standartlarının önde gelen yorumcularından Michael Feinstein ve trombon sanatçısı Aycan Teztel, Frank Sinatra şarkılarıyla dolu bir gece için 3 Nisan’da İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. İki kez Emmy, beş kez Grammy ödülüne aday gösterilen Feinstein bugüne dek Carnegie Hall, Sidney Opera Binası, Hollywood Bowl, Beyaz Saray, Buckingham Sarayı gibi birçok prestijli mekânda konserler verdi. 20 kişilik bir kadrodan oluşan, geniş bir caz repertuvarı ile geleneksel big bang müziğini bugünün yaklaşımıyla ustaca harmanlayan İstanbul Superband topluluğu, bu özel gecede Michael Feinstein’a eşlik edecek.

Kahvaltıda caz

Caz sever misiniz? Peki, cazın yalnızca loş ışıklı, kırmızı kadife koltuklu barlarda dinlendiğini düşünenlerden misiniz? Bu teklifim caza daha esnek bakanlara: Boğaz’ın en güzel yapılarından Sait Halim Paşa Yalısı 5 Şubat’tan bu yana her Pazar sabahı caz konserleriyle hareketleniyor. İlk haftalarda Ayşe Gencer, İmer Demirer, Neşet Ruacan gibi önde gelen caz sanatçılarının sahne aldığı etkinlikler, kış aylarında pazar kahvaltılarına renk katmak için harika bir alternatifti. Bugünlerde program farklı isimlerle, kaldığı yerden devam ediyor. 10.30’da açık büfe kahvaltıyla başlayıp 11.15-13.30 arası caz konseri eşliğinde devam eden etkinlikler, tüm katılımcılara yalının büyüleyici atmosferinde keyif dolu pazar sabahları vadediyor. 2 Nisan’da Şirin Soysal Trio, 16 Nisan’da İpek Dinç Trio, 23 Nisan’da Deniz Taşar Trio, 30 Nisan’da Kerem Görev Trio ve 7 Mayıs’ta Banu Güven Trio caz meraklılarıyla buluşacak. Bahar aylarında, havalar da tam düzelmeye başlamışken bir haftasonunu buna ayırmaya değer. Masanız kişi sayısına göre hazırlanacağı için biletinizi aldıktan sonra Sait Halim Paşa Yalısı’nı arayarak rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: 0212 223 05 66

Kategoriler

Kültür Sanat


Yazar Hakkında