Almanya yayınevlerinden bağımsız medyaya destek kampanyası

Almanya yayın ve kitap evlerinin çatı kuruluşu olan “Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği’ Türkiye’de zor koşullarda yayın yapan gazete ve internet siteleriyle maddi dayanışma kampanyası başlattı.

İnternet üzerinden başlatılan kampanya ile desteklenmek istenen gazete ve internet sitelerine ilan verme yoluyla maddi yardım yapılacak.

Kampanya çerçevesinde kitle fonlaması yöntemiyle bağış toplanacak ve 16 Nisan referandumundan önce Agos, BirGun, Cumhuriyet, Evrensel gazeteleriyle T24 ve TuruncuTime internet sitelerine toplanan miktarla reklam verilecek. 

11-13 Nisan tarihlerinde,  “FreeWordsTurkey” etiketiyle düzenlenen kampanyanın hedefi ilk etapta 15 bin avro bağış toplamak. Şu anda yayında olan destek kampanyasına bugün itibariyle 11 bin 760 avro destekte bulunuldu. 

Borsa Birliği Başkanı Alexander Skipis, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de düşünce özgürlüğü yönünde görüş bildirmekten vazgeçmemeliyiz” dedi. 

Gazetelerde yayınlanması planlanan ilanda “Türkiye’nin politikalarının gittikçe özgür toplumların temel değerlerinden uzaklaştığını büyük endişe ile izliyoruz. Yazarlar, yayıncılar, gazeteciler, kitapçılar, sanatçılar, avukatlar, yargıçlar, bilim insanları ve vatandaşlar, hukuk devleti ilkelerine ters düşen eşi görülmemiş suçlamalara, baskılara ve şiddet eylemlerine maruz kalıyorlar” deniliyor.

Kampanyanın sitesine ulaşmak için tıklayınız. 

Kategoriler

Güncel Basın


Yazar Hakkında