Grammy ödüllü Dianne Reeves geliyor

Bugüne dek toplam beş Grammy ödülü kazanan ünlü caz şarkıcısı Dianne Reeves, kariyerinin 40. yılında eşsiz yorumuyla, Garanti Caz Yeşili Festivali kapsamında 18 Nisan akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da hayranlarıyla buluşacak.

Gençlik yıllarında, Chicago’da, trompetçi Clark Terry tarafından keşfedilen, solo kariyerine 1987’de yayınladığı, kendi ismini taşıyan albümle başlayan ve günümüze kadar birbirinden başarılı toplam 18 albüm yapan Reeves, müzik otoritelerince Dinah Washington ve Carmen McRae gibi, cazın efsane isimlerinin izinden giden bir ses olarak tanımlanıyor.

‘Good Night and Good Luck’ filminde caz şarkıcısı olarak canlandırdığı rolle hafızalara bir kez daha kazınan ABD’li sanatçı, bu filmde seslendirdiği şarkıyla En İyi Caz Vokali dalında Grammy kazandı. Norah Jones ve Aretha Franklin gibi isimlerle çalışan efsanevi yapımcı Arif Mardin’le birlikte çalıştığı 2003 tarihli stüdyo albümü ‘A Little Moonlight’la En İyi Caz Vokal Performansı dalında bir Grammy’ye daha layık görülen Reeves, bu ödülü ilk kez 2001’de canlı albümü ‘In the Moment – Live In Concert’la kazandı.

Güçlü yorumuyla başarısını günümüzde de sürdüren Dianne Reeves, son albümü ‘Beautiful Lie’ ile 2015’te bir kez daha Grammy ödülünün sahibi oldu. Sanatçı, kariyeri boyunca Wynton Marsalis, Stanley Turrentine, Lenny White, Billy Childs, Harry Belafonte, Gregory Porter, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Esperanza Spalding, Paul Simon, James Taylor ve Bobby McFerrin gibi isimlerle çeşitli projeler ve albümlerde çalıştı. 18 Nisan akşamı, vokalde Dianne Reeves, piyanoda Peter Martin, gitarda Romero Lubambo, kontrbasta Reginald Veal ve davulda Terreon Gully’den oluşan bu ekibi izlemek için Zorlu PSM ya da Biletix’ten biletlerinizi temin edebilirsiniz. Kapı açılış 20.30’da, konserin başlama saati ise 21.00.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Dianne Reeves


Yazar Hakkında