İtalyan gazeteci Hatay'da gözaltına alındı

İtalyan gazeteci ve belgesel yönetmeni Gabriele Del Grande'nin Hatay'da gözaltına alındığı belirtildi.

İtalyan ANSA haber ajansı ile La Repubblica gazetesinin aktardığına göre, 35 yaşındaki Gabriele del Grande, yapılan güvenlik kontrolleri sırasında gözaltına alındı. Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde gözaltı gerekçesinin henüz bilinmediğini duyuruldu.

Del Grande'nin durumunu yakından izleyen İtalyan makamlarının, serbest bırakılması için girişimlere başladığı da belirtildi. 

Del Grande'nin, Suriye'deki iç savaş ve IŞİD’in doğuşunu anlattığı yeni kitabı için bazı röportajlar yapmak üzere birkaç gün önce Türkiye'ye gittiği bildirildi. Gabriele Del Grande, toplam 12 ay süreceğini belirttiği araştırma süreci için kitle fonlaması (crowdfunding) yöntemiyle finansal destek alıyordu.

Geçen aylarda da kitap projesinden dolayı birçok kez Türkiye'de bulunan Gabriele Del Grande, Akdeniz'deki göç krizine ilişkin çalışmalarıyla biliniyor. Bu konuya ilişkin yazılarını yıllardır 'Fortress Europe' adlı blog sitesinde yayımlayan Del Grande’nin 'Gelin Tarafı (Io Sto Con La Sposa)' adlı bir beşgeseli bulunuyor.

 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında