Papa planlanan Mısır ziyaretini gerçekleştirecek

Mısır’da, Tanta ve İskenderiye kentlerindeki iki Kıpti kilisesine düzenlenen ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıların ardından ülkeden olağanüstü hal ilan edildi. Bu haftasonuna denk gelen Paskalya öncesi güvenlik önlemleri arttırılırken Vatikan, Papa Francis’in planlanan Mısır ziyaretini gerçekleştireceğini açıkladı.

Tanta ve İskenderiye kentlerindeki iki Kıpti kilisesine düzenlenen saldırıların ardından Mısır alarm halinde. Euronews’ün haberine göre, En az 44 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı saldırıların bir yenisinin gerçekleşmesini önlemek için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılmış durumda.

Mısır devlet televizyonu, saldırıları IŞİD’in üstlendiğini duyurmuştu. 

Saldırının, Papa Francis’in Mısır ziyareti öncesi denk getirildiği ifade ediliyor. 

28-29 Nisan tarihlerinde Mısır’ın Kahire kentine bir ziyaret gerçekleştirecek olan Papa Francis’in, ziyaretini ertelemeyeceği açıklandı. 

Vatikan sözcüsü Greg Burke, dün yaptığı açıklamada Papa’nın Mısır’a ziyaretinin planlandığı gibi gerçekleşeceğini söyledi. 

Kıpti kilise episkoposları sözcüsü Peder Rafic Grieche ise yaptığı açıklamada, ‘ülkede atmosfer oldukça ağır olsa da Mısırlılar Papa’nın ziyaretini dört gözle bekliyor’ açıklaması yaptı. 

Öte yandan, Mısır’ın Kıpti Hristiyan nüfusunun en yoğun kent olan El Minye’de haftasonuna denk gelen Paskalya’da herhangi bir kutlama yapılmayacağı, sadece kilisede ayin olacağı açıklandı.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında