Adalar’a yeni deniz ambulansı

Yaz sezonu yaklaşırken, Adalar’da deniz ambulansları hizmete başladı.

Büyükada ve Kınalıada’da iki tam teçhizatlı deniz ambulansı bu yazdan itibaren ada sakinlerinin hizmetinde olacak. 

Son nesil teknolojiyle donatılmış olan deniz ambulansı, 1 Nisan Cumartesi günü Büyükada Deniz Otobüs İskelesi’nde yapılan törenle tanıtıldı. Törene Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Ak Parti Kayseri milletvekili Murat Demir, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güliz Ülkü, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Yüksel, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Musa Günay, Adalar Ak Parti meclis üyesi Ramazan Dokuzkardeş, Hayrabet Toplayıcı, Ak Parti İl Başkanı Yardımcısı Av. Özlem Öztekin Vural ve ada halkı katıldı.

Ada halkının yoğun sezonda ihtiyaçlarını karşılamak üzere birkaç yıl önce Kınalıada ve Burgazada’da acil sağlık istasyonları faaliyete geçmiş, geçen yıl da Büyükada’da devlet hastanesinin açılmasıyla Adalar’da sağlık sorunu büyük derecede çözümlemişti.

Özel olarak sadece hizmet sunumu için yaptırılmış, saatte 20 mil hız yapabilen ve 15-20 dakikada anakaraya ulaşan, her türlü hava şartında iki hastayı taşıyabilen acil deniz ambulansları, açılış töreninden sonra faaliyete başladı.

Törende konuşma yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in girişimiyle 2012’de başlayan bu proje için teşekkür etti. Teknelerin teknik özelliklerine değinen Memişoğlu, her türlü sağlık hizmetini en kapsamlı şekilde vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik ise, konuşmasında, Büyükada’da açılan Adalar Devlet Hastanesi’ni hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti: “Kısa süre önce açılan Adalar Devlet Hastanesi’nden sonra Adalar İlçesi için çok önemi olan deniz nakil araçlarının hizmete sunuyoruz. Teknelerin hizmete girmesiyle birlikte bir hastanın anakaraya ulaşması yaklaşık 20-25 dakika olacak. İnşallah bu teknelere çok fazla işimiz düşmez. Emeği geçen ve destekte bulunan herkese teşekkür ederim.”

Son olarak konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken de, Adalar’daki sağlık hizmetlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi. Büyükada’ya gelmeden önce Kınalıada’daki ambulansı denediğini belirten Öğütken, “Gerçekten güzel bir tekne olmuş. İnşallah hasta olmayız ama olursak bizi anakaraya ulaştıracak güzel bir teknemiz var” dedi.

Kategoriler

Toplum Sağlık



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.