Ahmet Şık: Kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13 sanıklı, 6 yıldır görülen Oda TV Davası'nın bugünkü duruşmasında tüm sanıklar beraat etti. Beraat ettiği duruşmadan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne götürülen Ahmet Şık, davaya takip edenlere seslenerek “Biz çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayatı çıkaracağız. Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak” dedi.

Gazeteciler Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Ahmet Şık, Nedim Şener, Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Yalçın Küçük, İklim Bayraktar ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yargılandığı Oda TV Davası'nın bugün karar duruşması görüldü.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yener Yıldırım başkanlığındaki, Abdülkadir Ungan ve Kudret Karslı'nın üye olduğu mahkeme heyeti, isnat edilen suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle 13 sanığın hepsinin beraatine karar verdi. 

Oda TV Davası nedeniyle 6 Mart 2011'de tutuklanan, bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra 12 Mart 2012'de tahliye edilen, beş yılın ardından bu kez "FETÖ ve PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, duruşmaya Silivri Cezaevi'nden getirildi.

Ahmet Şık şunları söyledi: 

“Söyleyecek çok şeyim var ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir yargı konusu olur."

"Bu adliye, adaletin mezarı haline geldi. Çok acıdır ki, mezar kazıcılığını yapanlar ise savcılar ve hakimler."

"Adliyenin girişindeki Themis heykelinin bir kefesinde haysiyet ve şeref, diğerinde haysiyetsizlik ve şerefsizlik var. Ve maalesef bu siyasi iddianamelere imza atan savcı ve hakimler için terazinin kötülük olan kefesi ağır basıyor."  

Ahmet Şık, beraat ettiği Oda TV davasının görüldüğü duruşma salonundan Silivri Cezaevi'ne götürülmek üzere çıkartılırken duruşmayı takip edenlere seslendi.

Jandarma görevlilerinin engelleme girişimlerine rağmen Ahmet Şık şunları söyledi:

"Bu karar Cumhuriyet iddianamesini yazan ve kabul eden savcılara ve hakimlere ders olsun. Biz çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayatı çıkaracağız. Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak. Kaçınılmaz olanı yaşayacak. Alaturka führeri de yaşayacak, tüm partisi de yaşayacak. Hepsi aynı çöplüğe gidecekler. Cemaat siyasetin hangi çöplüğündeyse AKP iktidarı da oraya gidecek. İyi ki varsınız."



Yazar Hakkında