Ünlü İtalyan Astragli Tiyatrosu İstanbul'da

İtalya’nın ünlü Astragali Tiyatrosu, Fabio Tolledi’nin Aristofanes’in eserinden esinlenerek yazdığı ve yönettiği “Lysistrata” adlı komedi oyununu İstanbul'da sahneleyecek. 30 Haziran Cumartesi akşamı saat 21:00’de Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda sahnelenecek oyunu tiyatroseverler ücretsiz olarak izleyebilecek. Sahnelendiği her ülkede tartışma yaratan temsilin İstanbul’da nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

İtalya’nın ünlü Astragali Tiyatrosu bir yaz okulu ve seminerlerle Kültür Üniversitesi’nde çalışmaları sürdürülmekte olan “Türkiye ve Avrupa Birliği Tiyatro Biçimleri” projesi kapsamında bir temsil vermek üzere İstanbul’a geldi. Fabio Tolledi’nin Aristofanes’in eserinden esinlenerek yazdığı ve yönettiği “Lysistrata” adlı komedi 30 Haziran Cumartesi akşamı saat 21:00’de üniversitenin Akıngüç Oditoryumu’nda sahnelenecek.

Cüretli bir yaklaşımla çağımıza göre güncelleştirilmiş olan konusu: “Güç, müstehcenlik kavramı ve kahkaha etkileşimi. Sahnelendiği her ülkede hayli şok ve tartışma yaratan temsilin İstanbul’da nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

 

 

Adres:

Kültür Üniversitesi-Akıngüç Oditoryumu Şirinevler Kampüsü: E5 Karayolu Üzeri, No:22 Şirinevler 34510 / İstanbul.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro