Agos'ta bu hafta

13 Nisan tarihli Agos sayısından öne çıkan haberler, söyleşiler, yorumlar

AGOS'UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

*Trump’a “Soykırım de!” Mektubu

ABD’de Demokrat ve Cumhuriyetçi partinin 84 üyesi “Ermeni Soykırımı’nın dürüstçe ve tam olarak anılması”nı talep eden ortak bir metin imzalayarak Başkan Trump’a gönderdiler.

*Malatya’nın toprağında yara var

Kemal Kurkut, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki Newroz kutlamaları sırasında ‘canlı bomba’ olabileceği şüphesiyle polisler tarafından vurularak öldürülmüştü. Melis Kaya, bu cinayetin ardından Kemal Kurkut’a bir mektup yazdı...

*KHK mağduru memurlar örgütlendi

OHAL KHK’larıyla işlerinden atılan ve  ‘KHK Mağduru Memurlar Platformu’ adı altında örgütlenen memurlar bir basın toplantısı düzenledi. Memurlar, hak arama yollarının kapatıldığı süreçte sivil ölüme terk edildiklerini belirtiyor.

*Çocukların gözünden referandum

Gündem Anayasa referandumuna kilitlenmişken ‘Agos Öğrencilerle’ ekibi de sadece büyüklerin oy kullanacağı referandumu arkadaşlarıyla birlikte yorumladı.   

TOPLUM 

*Ateşyan’dan değabahsız Zadig kutlama mesajı

Başepiskopos Aram Ateşyan, Surp Zadig vsilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. ‘Patrik Genel Vekili’nin diriliş yortusu mesajı’ başlığıyla yayımlanan yazıda, Surp Eçmiyadzin, Kilikya ve Kudüs’teki Patriklik makamları ve tüm ruhani önderler dualarla selamlanırken Değabah Karekin Bekçiyan’ın isminin geçmemesi dikkat çekti. 

*Yeni Kamp Armen için ilk kazma vuruldu

Türkiye Ermeni toplumunun en önemli hafıza mekânlarından biri olan Kamp Armen’in yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Yıllarca, aralarında Hrant Dink’in de olduğu yüzlerce çocuğa ev sahipliği yapan kamp binası, yeni binanın inşa edilmesi için 8 Nisan’da tamamen yıkıldı.

*‘Ateşyan, Kilise Genel Kurulu iradesini yok saydı’

Değabah Karekin Başepiskopos Bekçiyan, 6 Nisan Perşembe günü Başepiskopos Aram Ateşyan’ın kendisine verdiği mektubu açıkladı. 5 Nisan Çarşamba günkü protokol davetine de açıklık getiren açıklamada Bekçiyan, Kilise Genel Kurulu’nun iradesini yok sayan bir protokolün kendisine imzalatılmak istendiğini söyledi. Bekçiyan’ın açıklaması şöyle: 

KÜLTÜR SANAT

*Buruk ziyafet

Kızıl Ordu Korosu, 64 üyesinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından ilk yurtdışı konserini 7 Nisan’da İstanbul’da verdi. Çağrı Doğan, konsere dair ‘işitsel izlenimleri’ni yazdı.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta