Referandum protestoları devam ediyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir'de çeşitli noktalarda eylemler düzenledi.

Pazar günü gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunda usulsüzlükler olduğunu savunan protestocular dün akşam da sokaktaydı.

İstanbul'un Kadıköy, Beşiktaş, Kartal, Avcılar, Esenyurt ve Bakırköy ilçelerinde de benzer protestolar gerçekleşti. 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde "Hayır biz kazanacağız" pankartlarıyla buluşan protestocular YSK binasına yürüdü.

Fotoğraf: twitter

Yürüyüşte "YSK halka hesap verecek", "Tak adamlığa, bağımlı yargıya, parti devletine, başkanlığa hayır" sloganları atıldı.

Beşiktaş Kartal Heykeli önünde buluşan vatandaşlar, seçim sonuçlarını protesto etti. Bir araya gelen yüzlerce kişi referandum sonuçlarını “Hayır kazandık”, “Tek adama hayır” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla protesto etti.

İstanbul da protestoların düzenlediği yerlerden birisi de Bakırköy oldu. Bakırköy'de toplanan vatandaşlar "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganı attı.

Sarıyer’de de vatandaşlar referandum sonuçlarına karşı sokağa çıkıp “Hayır biz kazandık” dedi.

Esenyurt halkı Depo’da “Her yer hayır, her yer direniş” sloganları ile protesto yürüyüşü yaptı. Esenyurtlular her akşam 19.30’da aynı yerde buluşarak eylemlerini sürdüreceğini söyledi

Gazi Mahallesi’nde halk tartışmalı referandum sonuçları tencere, tava ve kornalarla protesto etti.

Antalya ve İzmir'de polis müdahalesi ve gözaltı

Antalya'da düzenlenen yürüyüşe ise polis müdahale etti ve bazı katılımcıları gözaltına aldı. Gençlik Muhalefeti, 5'i kendi örgütlerinden olmak üzere 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İzmir'in Bornova ilçesinde gerçekleştirilen protestoya da müdahale eden polis, eylemcilerin bir kısmını gözaltına aldı. Evrensel Gazetesi'ne göre gözaltına alınan kişi sayısı 10 oldu.

Ankara’da ODTÜ’lü öğrenciler “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” sloganı ile yürüdü. ODTÜ kampüsü içerisinde bulunan 5. Yurt önünde toplanan öğrenciler, "Diktatöre teslim olmayacağız" sloganlarıyla 100. Yıl Mahallesi'ne yürüdü. Ayrıca Dikmen, Batıkent, Keçiören ve Kuğulu Park'ta da YSK’nın kararına karşı bir araya gelen vatandaşlar protesto eylemi düzenledi. Kuğulu Park'ta bir forum gerçekleştirdi.

ODTÜ öğrencileri eylemdeydi. Fotoğraf: twitter

Eskişehir'de ise üniversite öğrencileri sokağa çıkarak tencere tava çaldı.

Referandum sonucu sosyal medayada da protesto edilirken Twitter'da #HileliSonucaHayır etiketi en çok paylaşılanlar arasına girdi.

 

Kategoriler

Gündem



Yazar Hakkında