Soykırımın 102. yıldönümünde Tsitsernakaberd’de anma

Ermeni Soykırımı’nın 102. yıldönümü olan 24 Nisan’da dünyanın pek çok şehrinde soykırım kurbanları için anma törenleri düzenleniyor. Ermenistan’daki anmaların adresi her sene olduğu gibi Soykırım Anıtı oldu.

Ermenistan, Yerevan’daki Soykırım Anıtı’nda (Tsitsernakaberd)  Tüm Ermeniler Katolikosu II Karekin  Soykırım kurbanları için dini ayin gerçekleştirdi. 

Bugün sabahleyin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, eşi Rita Sarkisyan ile Tsitsernakaberd Anıt Kompleksini ziyaret edip soykırım kurbanlarını andı. Sarkisyan anıta çelenk bıraktı. 

Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a tüm Ermeniler katolikosu II Karekin, parlamento başkanı Galust Sahakyan, KGAÖ genel sekreteri Yuri Khachaturov, Ermenistan başbakanı Karen Karapetyan, Anayasa Mahkemesi başkanı Gagik Harutyunyan, ve hükümet üyeleri eşlik etti.

Fotoğraf: Panorama.am

Pek çok ülkenin temsilcisi ve uluslararası sivil toplum kuruluşları da Tsitsernakaberd’deki anma törenine katılıyor. 

Fotoğraf: panorama.am

Sabah erken saatten itibaren de binlerce vatandaş Tsitsernakaberd anıtına gitmeye başladı. 

Bu sene Soykırım anıtını ziyaret edenler arasında ünlü müzisyen Cahrles Aznavour’un oğlu Nikola Aznavour da var. Ailesi adına Soykırım anıtını ziyaret eden Aznavour, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ziyaretimin temel mesajı genç nesile her zaman burada olmaları gerektiğini anlatmak. Ermenistan’ın güçlü ve birleşik olmasına destek olmalıyız” dedi.

 

 

 



Yazar Hakkında