Tıbrevank’ta 30 yıl sonra seçim

Vakıf statüsüyle ilgili sorunu yıllar sonra çözülen Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi Vakfı’nın seçimi 1 Temmuz Pazar günü yapılıyor. Tek listenin katılacağı seçim için İstanbul genelinde 32 kilisede oy kullanılabilecek.

Yönetim kurulu aday listesinde, geçen yıl göreve gelen fiili yönetimden dört üye bulunuyor. Dokuz kişilik aday listesinde, Surp Haç Tıbrevak Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nde aktif olan gençlerin ağırlıkta olduğu göze çarpıyor.

Hafta içi Agos’u ziyaret eden yöneticiler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Toros Alcan, 120 öğrenciyi yatılı olarak kabul edebileceklerine dair ruhsata sahip olduklarını söyledi. Okula yatılı olarak gelebilecek öğrencilerin velileriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Alcan, en büyük isteğinin lisedeki eğitimi çeşitlendirmek olduğunu söyledi. Alcan seçimle ilgili olarak şunları söyledi: “Biz göreve başladığımızda en az iki dönem yönetimde kalmak istediğimizi söyledik. Çünkü yapacaklarımızın neticesi ancak 8-10 yıl içinde görülebilecek. Bu süreçte en çok lisedeki eğitimi çeşitlendirmeyi arzuluyoruz. Tek tip eğitim vermek çocuklara zarar verir.”

Genç yönetim

Özgür Demirci: 1979 Sason doğumlu. Karagözyan, Tıbrevank ve İstanbul Kültür Üniversitesi Matematik Bilgisayar Bilimleri mezunu. Özel bir şirkette dış ticaret departmanı yöneticiliği yapıyor. 4 yaşında bir kızı var

Taner Özer: 1970 İstanbul doğumlu. 1986-1987 Tıbrevank mezunu. Özel sektörde genel müdürlük yapıyor.

Minas Kartun: 1967 İstanbul doğumlu. Karagözyan, Tıbrevank ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Madencilik sektöründe çalışıyor. 2 kız çocuğu var.

Varucan Bulğan: 1970 İstanbul doğumlu. Nersesyan Yermonyan, Tıbrevank ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Sanayici.

Leda Ciroğlu: 1980 İstanbul doğumlu. Dadyan, Özel Kültür Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisat mezunu. Bankacı

Ari Hergel: 1981 İstanbul doğumlu. Karagözyan, Tıbrevank ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği bölümü mezunu. Arakasd orkestrası ve Bajar grubunda bas gitarist ve düzenlemeci. Öğretmenlik ve müzik çalışmaları yapıyor. Mezunlar Derneği yönetiminde.

Setrak Mendikyan: 1981 İstanbul doğumlu. Karagözyan, Tıbrevank ve Trakya Üniversitesi’nde işletmecilik okudu. Mali müşavir olarak çalışıyor. Mezunlar Derneği yönetiminde.

Murat Berberoğlu: 1981 İstanbul doğumlu. Semerciyan Cemaran ve Tıbrevank Lisesi’nden sonra Dumlupınar Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okudu. Mali müşavir olarak çalışıyor. Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.

Toros Alcan: 1966 İstanbul doğumlu. Karagözyan, Tıbrevank, Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi mezunu. 2008 yılında doçent oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ağız, Çene ve Yüz Cerrahisi Anabilim Dalı ile Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda dersler ve seminerler veriyor.

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar