Bir pazar, beş konser

Havalar düzelmeye başladı, herkesin tercihi açıkhavadan yana. Oysa müzikseverler kıştan bu yana hız kesmediler. Konserler, müzikal etkinlikler, sahne performansları tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftasonu da hava güzel olacakmış gibi görünüyor, ancak 30 Nisan Pazar günü için henüz bir program yapmadıysanız, karar vermeden önce bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

2012’den beri kutlanan 30 Nisan Uluslararası Caz Günü, bu yıl da coşkusunu özel konserlerle paylaşıyor. Garanti Caz Yeşili kapsamında, 30 Nisan Pazar günü, İstanbul’da beş farklı mekânda, müzikseverler caza doyacak. Uluslararası Caz Günü’nde, Babylon Bomonti’de MadenÖktemErsönmez ve Colin Stetson, garajistanbul’da Get the Blessing, Nardis Jazz Club’ta Flapper Swing ile Antti Sarpila, Salon İKSV’de Jasper Hoiby’s Fellow Creatures, Zorlu PSM Amfi’de ise Ülkü Aybala Sunat ve Elif Çağlar sahne alacak.

Swing dünyasının önemli klarnetçilerinden Fin Antti Sarpila, Django Reinhardt besteleri ve 1920-30’ların caz standartlarıyla dinleyicilerin karşısına çıkacak. Ritim gitar, solo gitar, kontrbas, soprano saksafon ve vokalden oluşan akustik caz grubu, 21.30’da Nardiz Jazz Club’ta sahne alacak.

Sarp Maden, Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’den oluşan modern caz üçlüsü MadenÖktemErsönmez’in caz, rock ve blues üçgenindeki üretimleri, drum’n bass, punk gibi birçok farklı müzik türüne de dokunuyor. Üç müzisyen, kendilerine özgü müzik tarzı, yaratıcılıkları ve Quartet Muartet dönemine uzanan birlikteliklerinin getirdiği deneyimle, 30 Nisan akşamı 20.30’da Babylon Bomonti’de cazseverlerle buluşacak.

Multi-enstrümantalist Colin Stetson, modern ve deneysel üretimleriyle İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Bas saksafonda ‘circular breathing’ (dairesel nefes) tekniği kullanan Colin Stetson, tek başına orkestra hissi yaşatıyor. Avangart cazın klasik ritimlerinden aldığı ilhamla dark metal, post-rock ve modern elektronik öğelerin sınırında gezen Stetson, 21.30’danitibaren Babylon Bomonti’de olacak.

Saksafonda Jake McMurchie, trompette Pete Judge, davulda Clive Deamer, basta Jim Barr’dan oluşan caz-rock topluluğu Get the Blessing, 21.30’da garajistanbul’da sahne alacak.

Ülkü Aybala Sunat ve Elif Çağlar, Zorlu PSM Amfi’de ücretsiz bir konser verecek. 2007’de Nardis Caz Vokal Yarışması’nda Nardis Özel Ödülü’nü kazanan Sunat, Türkiye’nin, şarkılarının söz, müzik ve aranjmanları tamamen kendisine ait olan ilk kadın caz vokalisti Elif Çağlar’la birlikte sahne alacak. Ücretsiz konser saat 16.00’da başlayacak.

Jazzwise dergisi tarafından Esbjörn Svensson Trio’dan beri en heyecan verici piyano üçlüsü olarak tanımlanan, ünlü caz davulcusu Mark Guiliana ile birlikte çalışan Phronesis’in kurucusu Justin Hoiby, yepyeni projesi Fellow Creatures ile İstanbul’da sahne alacak. Salon İKSV’deki konser saat 20.00’de başlayacak.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik


Yazar Hakkında