HDP Vekili İbrahim Ayhan serbest bırakıldı

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Urfa GAP Havalimanı’nda gözaltına alındı. Ayhan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

DHA’ya göre, Ayhan'a polisler, Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verildiğini söyledi. 

Polislerin gözaltına aldığı Ayhan, emniyete götürülüp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

İbrahim Ayhan, 27 Şubat'ta da Şırnak’ta yaptığı bir konuşmayla ilgili yargılandığı davada hakkında yakalama kararı çıkartıldığı için gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

İbrahim Ayhan kimdir?

1968’de Urfa Siverek’te doğdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü mezunu. TBMM 24 ve 25. Dönem HDP milletvekili. 5 Ekim 2010'da KCK davası kapsamında tutuklan. Tutukluğunun "makul süreyi aştığı" ve "seçilme hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruda haklı bulundu. 3 Ocak 2014'te tutuklu BDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte tahliye edildi. Evli ve iki çocuğu var.

Kategoriler

Güncel Gündem


Yazar Hakkında