Al Jazeera Türk yayınını durdurdu

2014 yılında yayın hayatına başlayan Al Jazeera Türk internet sitesi, bugün yayınını durdurduğunu açıkladı.

1996 yılında Katar'da kurulan Al Jazeera’nın üyesi olarak 2014 yılında internet sitesi üzerinden yayın hayatına başlayan Al Jazeera Turk’ün bağlı bulunduğu beIN MEDIA GROUP, 2015 yılında Digiturk’ü satın almıştı. 

İnternet sitesinde Al Jazeera Media Network adına bugün yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

“Al Jazeera Türk Dijital’deki ekibimiz, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca gerek Türkiye’den gerekse dünyadan son dakika haberlerini, özel dosyaları ve önemli gelişmeleri sizlerle ulaştırmak için çalıştı. Kaliteli, bağımsız ve itibarlı gazeteciliğe olan desteğinizden ötürü sizlere teşekkür ederiz.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Al Jazeera Media Network’ün yürütmüş olduğu iş gücü optimizasyonunun bir parçası olarak, Al Jazeera Türk Digital’in faaliyetleri 3 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sona erecektir. Kararımız, her ne kadar dünya çapında medya endüstrisinde meydana gelen gelişmelerle uyumlu olsa da, alınması zor bir karar olmuştur. Al Jazeera Media Network olarak, Al Jazeera Türk Digital’deki çalışma arkadaşlarımıza bağlılıkları, fedakarlıkları ve profesyonellikleri için teşekkür ediyoruz.

Türkiye, hem kendi topraklarındaki hem de komşu ülkelerdeki haberlerin dünyaya aktarılması bakımından Al Jazeera Media Network için halen büyük önem arz etmektedir. Al Jazeera Türk Digital faaliyetlerine devam etmeyecek de olsa, Al Jazeera Media Network bölgedeki güncel haberleri ve görüşleri yayınlamaya, Türkiye ve geleceği ile bağlı olmaya devam edecektir.

Saygılarımızla,”

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında