Bekçiyan: Somut adım bekliyorum

Başepiskopos Bekçiyan: İçerisinde bulunduğumuz süreçte herhangi bir gelişme yok. Referandumdan sonra temaslar yapılacaktı, yapılan herhangi bir temas da yok. Sürecin başlamasını bekliyorum

15 Mart’ta yapılan seçimle Değabah (Patrik kaymakamı) seçilen ancak Valilik’ten gelen kağıtla göreve başlaması engellenen Başepiskopos Karekin Bekçiyan, bir süredir Almanya’da. Geçtiğimiz günlerde çeşitli gazeteler kendi ağzından “Süreçte olumlu bir gelişme olmazsa çekilirim” dediğini yazmıştı. Başepiskopos Bekçiyan’a telefonla ulaştık ve süreçle son durumu değerlendirmesini istedik. Kısa bir açıklama yapan Bekçiyan şunları söyledi: 

“İçerisinde bulunduğumuz süreçte herhangi bir gelişme yok. Referandumdan sonra temaslar yapılacaktı, yapılan herhangi bir temas da yok. Vadip Kordinasyon Kurulu'nda vakıf yöneticileriyle görüşmemde de belirtmiştim 'Somut bir adım atılınca İstanbul'a döneceğim" demiştim. Herhangi bir somut adım yok ben de sürecin başlamasını bekliyorum.”

Bu arada Bekçiyan önümüzdeki günlerde Almanya’dan Ermenistan’a  Eçmiadzin’e geçecek. Orada bir süre kaldıktan sonra Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II ile birlikte bu kez Moskova’da gerçekleşecek olan Yüksek Ruhani Meclis toplantısına katılacak. Eçmiadzin’de Bekçiyan ile Karekin II arasında yapılacak görüşmede son gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.