'Ara ve Şamiram' yeniden alkışlarla…

‘Ara ve Şamiram’ adlı dans gösterisi 28 Nisan Cuma akşamı Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Maral Müzik ve Dans Topluluğu Derneği'nin 2016’da ilk kez sahnelediği ‘Ara ve Şamiram’ adlı dramatik dans gösterisi 28 Nisan Cuma akşamı Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen gösteriyi izleyenler arasında zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Balıkçı'nın ailesi, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vazken Barın, HDP MYK üyesi Murad Mıhçı, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve projenin yönetmeni Ani İpekkaya da vardı. 

Barın’a plaket

Açılış konuşmasını yapan Arev Garyan ve Sarin Akbaş, dünyanın dört bir yanına dağılan Ermenilerin varlıklarını korumak adına verdikleri kültürel mücadeleye dikkat çekti. Ardından, etkinliğe katılamayan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'ın gönderdiği mesaj okundu. Etkinlikte konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Vazken Barın ise gösteri ekibine ve davetlilere teşekkür etti. Konuşmasının bitiminde, verdiği desteklerden dolayı Barına'a Maral Müzik ve Dans Topluluğu Derneği adına derneğin kurucularından Püzant Akbaş tarafından bir teşekkür plaketi verildi. 

Akbaş, ekibin Ermenistan turnesine katılamayan yönetmen Ani İpekkaya'ya da Ermenistan Diaspora Bakanlığı tarafından verilmiş olan onur belgesini takdim etti. Ardından söz alan Ani İpekkaya, "Bu şeref mektubunu tüm arkadaşlarım adına alıyorum. Kültürümüz, dilimiz ve sanatımızla yaşayacak" dedi. Ermeni mitolojisindeki efsaneye göre, yakışıklılığı ve mertliğiyle nam salan Ermeni Kralı Ara Keğetsig, eşi Nıvart ile mutlu bir hayat sürmektedir. Ara ile ona olan karşılıksız aşkıyla hırslanan Asur Kraliçesi Şamiram'ı konu alan dramatik dans gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Gösterinin sonunda Maral Müzik ve Dans Topluluğu Derneği ile Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği adına, Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Lori Demirci tarafından yönetmen Ani İpekkaya, proje direktörü Lerna Papazyan, yönetmen yardımcısı Şahan Sarıoğlu, dans eğitmenleri Talar Köseoğlu, Alida Divanyan ve Arjen Brusk'a birer teşekkür plaketi verildi. 

 

Kategoriler

Toplum Kültür Sanat Dans

Etiketler

Ara ve Şamiram


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.