‘Festival gibisin, katılmak istiyorum’

Mayıs ayında başlayıp yaz boyunca hız kesmeyecek festivallerin programlarından bir seçki...

Cappadox dünyadan çıkış yolları arıyor

Müzik, çağdaş sanat, gastronomi, doğa ve açık hava etkinlikleri gibi farklı ilgi alanlarını bir araya getiren programıyla Cappadox’un bu yılki teması ‘Dünyadan Çıkış Yolları’. 18-21 Mayıs’ta Kapadokya’da düzenlenecek olan festival, henüz var olmayan, görünür olmayan, ama gelmekte olan dünyayı hayal ederek onu dönüştürecek kadar cesur olmaya çağırıyor katılımcılarını. Festival kapsamında, Rhye’dan Kaan Tangöze’ye, Lars Danielsson’dan Acid Pauli’ye uzanan konserler dizisinin yanı sıra, Uçhisar, Avanos ve Göreme Keyişdere Vadisi’nde 20 uluslararası sanatçının katılımıyla düzenlen bir çağdaş sanat programı da yer alıyor. Festivalin gastronomi programı Cappadox Piknik ise 18 Mayıs - 11 Haziran arasında yapılacak. Yöresel düğünlerden ilhamla, şenlik havasında kurgulanan programda Kapadokyalı kadınlar imece usulü çalışacak, Anadolu’nun geleneksel düğün yemeklerini dev kazanlarda pişirip ikram edecek. Festivalde, doğa yürüyüşleri yaparken bir çağdaş sanat sergisine denk gelmeniz veya vadilerden bisikletle geçerken kulağınıza enerjik ritimlerin çalınması hayli olası. (www.cappadox.com)  

Chill-Out Festival 12 yaşında

Cazdan trip hop ve House’a, Latin’den soul ve funk’a, bugüne dek oluşturduğu en geniş seçkisini müzik tutkunlarına sunacak olan Chill-Out Festival, bu yıl 12. yaşını kutluyor. Festival, katılımcıları şehir karmaşasından uzaklaştırarak iki gün boyunca doğayla iç içe olacakları, seçkin lezzetlerden tasarım butiklere, yaratıcı atölyelerden renkli aktivitelere kadar birçok deneyimi yaşayacakları bir güne davet ediyor. Dünyanın dört bir yanından konuk edeceği 50’ye yakın sanatçı ve grubun dört sahnede toplam 24 saat sürecek performanslarıyla, Chill Out Festival, 20 ve 21 Mayıs’ta İstanbul’un en büyük ormanlık alanı Life Park’ta düzenlenecek. (www.chilloutfest.com).

Parkfest Küçükçiftlik’te

13 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan Parkfest’te bu yıl elektronik müzik dünyasının kült ismi James Lavelle’in efsane projesi ‘UNKLE’, Oscar Simonsson’un projesi ‘KOOP’, synthpop tarzının ülkemizdeki yüzakı Jakuzi, Tel Aviv merkezli indie-pop grubu Lola Marsh ve Anna RF, solo projesi ‘Vilette’le Sine Büyüka, Nihil Piraye, Allen Halsey ve Erdem Tunalı’nın projesi ‘Monality’ yer alıyor. Ayrıca, Radyo Eksen DJ’leri gün içinde özel yayınla sahnede yer alacak.

Electropol ve Çukurova Rock festivalleri

Elektronik müziğin büyülü şehri Electropol, kapılarını bu yıl İzmir’de ilk kez açacak. Burn Electropol Festival 14 Mayıs Pazar akşamı İzmir Arena’da.

12-14 Mayıs arasında Adana’da Galeria AVM Çim Alan’da yapılacak olan Çukurova Rock Festivali’nde, Pentagram, Mor ve Ötesi, Athena, Feridun Düzağaç, Teoman, Selda Bağcan gibi birçok yıldız sahne alacak. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

festival


Yazar Hakkında