Oğlunun cenazesini almak için açlık grevi yapan Gün'e para cezası

Dersim, Seyit Rıza Meydanı'nda, oğlunun cenazesini almak için 82 gündür açlık grevinde olan 70 yaşındaki Kemal Gün’e, “kamu yerini işgal” gerekçesiyle toplam 18 bin 387 lira para cezası kesildi.

Dersim’de oğlunun cenazesini almak için 82 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün’e Kabahatler Kanunu kapsamında günlük 227 liradan toplam 18 bin 387 lira para cezası kesildi.

Dersim kent merkezindeki Seyit Rıza Meydanı'nda bulunan Seyit Rıza heykeli önünde açlık grevinde olan 70 yaşındaki Kemal Gün’e ceza kesilmesinin sebebi, “kamu yerini işgal”.

Kemal Gün, Dersim, Hozat’ta hava harekatında öldürülen oğlu Murat Gün’ün cenazesinin kendisine verilmesi için 82 gündür açlık grevinde.

“Herkes gibi benim de bir mezar hakkım var”

Doğan Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Gün, sağlığının giderek bozulduğunu, oğlunun bir mezarının olmasını istediğini anlattı:

 “Benim burada açlık grevi yapma amacım, bir canımı istiyorum, yani öldürülen oğlumun kemiklerinin bana verilmesini istiyorum. Oğlumun kemiklerini bana versinler. Bir mezarı olsun, açlık grevini hemen bırakacağım.

“Herkes gibi benim de bir mezar hakkım var, o mezar hakkını istiyorum. Öldürülen benim çocuğum, düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun öldürülmüş. Artık bir mezara gömülmesi lazım.

“Biz aile olarak anne ve babası olarak oğlumuzun bir mezar yeri olsun istiyoruz. Oğlumuzun bir mezarı olsun, üzerine gidip dua okumak istiyoruz.”

“Devlete teslim ettim, geri istiyorum”

“Savcı, oğlumun hava harekatıyla öldürüldüğü sığınakta bizimle birlikte keşif yaptı. Ceset aradık, ben orada sığınak içinde kendi ellerimle oğlumun kemiklerini çıkardım, devlete teslim ettim. Kendi ellerimle parçalanmış kemikleri teslim ettiğim gibi geri istiyorum.

“Oğlum ve diğer arkadaşlarına ait çıkardığımız kemikleri Adli Tıp Kurumu'na götürdüler. Şimdi diyorlar kemikler üzerinde DNA testi yapılacak. O kemikler hepsi kırılmış, parçalanmış, kömür gibi olmuş. Onlar üzerinde nasıl DNA testi yapılacak?” 

“Burası park, parkta oturma hakkım var”

Kemal Gün, açlık grevi başlattığı günden bu yana sağlık durumunun kötüye gittiğini dile getirdi, ayrıca meydanda oturduğu her gün için 227 lira para cezası kesildiğini söyledi.

“Devlet bana günlük 227 lira idari para cezası kesiyor. Gerekçe ise, kamu yerini işgal ediyormuşum. Oysa burası bir park, benim parkta oturma hakkım var ama Kabahatler Kanunu nedeniyle her gün 227 lira para cezası keserek evime tebliğ ediyorlar.

Sağlık durumu kötüleşiyor

“Sağlık durumum giderek kötüye gidiyor. Ağrılarım artmaya başladı. Bacaklarımda ağrılar arttı. Artık yürümeye takatim yok, tekerlekli sandalye kullanarak tuvalete götürüyorlar. Bazen bastonla gidiyorum. 

“Durumum giderek kötüleşiyor kilo kaybediyorum."

“Burada sürekli taciz ediliyorum, bir nevi psikolojik işkence uygulanıyor. Bu işkenceye son verilsin. Oğlumun kemikleri verilmeden buradan bir yere ayrılmam ölene kadar açlık grevini sürdürürüm, benim hiçbir siyasi amacım yok siyasi olarak açlık grevi yapmıyorum. Tek amacım oğlumun kemiklerini almak.”



Yazar Hakkında