LGBTİ'leri tehdit eden Alperen Ocakları Başkanı yargılanıyor

Geçtiğimiz sene Onur Yürüyüşleri öncesinde LGBTİ+'lara yönelik nefret söyleminde bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında, yapılan suç duyurusu üzerine dava açıldı. İlk duruşma 18 Mayıs’ta.

Kürşat Mican Davasına Çağrımızdır!

2016 yılında LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşleri öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. (...) Bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. (...) Aksi taktirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. (...) Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz" ifadelerini kullanarak LGBTİ’leri hedef göstermiş, tehdit etmiş ve nefret söyleminde bulunmuştu. 

İstanbul Onur Haftası üyelerinin yaptığı suç duyurusu üzerine Kürşat Mican hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması 18 Mayıs Perşembe günü, Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, saat 13.30’da görülecek. 

İstanbul Onur Haftası Komitesi, dava öncesi yapığı açıklamada şunları ifade etti: 

“Mican'ın “Toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz," sözleriyle savurduğu tehditler LGBTİ+'ların onurlu bir yaşam mücadelesine yöneltilmiş açık bir nefret söylemidir ve kabul  edilemez. LGBTİ+'lar olarak davacıyız!"

“Davamıza destek olmak için bütün dostlarımızı 18 Mayıs günü saat 13.30'da Kartal Adliyesi'ne bekliyoruz.” 

“Ayrıca sesimizi duyurmak, Onur Haftamıza ve davamıza sahip çıkmak için 16 Mayıs saat 21:00'den itibaren #alışındavacıyız heştegiyle bir sosyal medya kampanyası başlatıyoruz.”

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında