Yıldırım’ın son grup toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım, AKP 3. Olağanüstü Kongresi öncesi AKP Genel Başkanı olarak son kez parti grubunda konuştu.

21 Mayıs’a düzenlenecek olağanüstü kongrede Recep Tayyip Erdoğan AKP’ye geri dönecek ve genel başkanlığa seçilecek. 

Binali Yıldırım, son grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.  

Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

(Türkiye ile Almanya arası ilişkiler) "İlişkiler halk oylaması öncesi yaşanan olaylar nedeniyle gerilmiş, her iki taraftan referandum sonrası olumlu mesajlar verilmiştir ancak geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişimine dahli bulunan ve yurt dışına kaçan veya yurt dışında olan askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi bu noktada ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur. Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır. İlişkileri geliştirmek istiyorsa, o zaman yönünü bölücülere, FETÖ'cülere değil, Türkiye'ye dönmek zorundadır" 

“ABD’nin işbirliği kabul edilebilir değil”

"ABD Savunma Bakanı ile terör örgütü YPG ve DEAŞ hakkında kapsamlı görüşmeler yaptım. Adı ne olursa olsun, ister PKK, ister PYD, ister YPG ister DEAŞ olsun. Bunların hepsi terör örgütüdür, ölüm makinasıdır. Savunma Bakanı'nın bu konuda, bunun bir mecburiyet olduğunu bir seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak bir terör örgütü ile ABD'nin bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Bunun açık bir şekilde kendisine ifade ettim. Burada Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, ister hudutlarımızın dışında ister içinde, bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız, gereğini yaparız.”

KHK Komisyonu  

"OHAL komisyonlarına üyeler belli oldu. İtirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak karara bağlanacak. Müracaatları haklı görünenlerin hakları iade edilecek. Haklı görünmeyenler içinse yargı yolu açılmış olacak.”

AKP Kongresi 

Recep Tayyip Erdoğan tekrar aramıza katıldı, AK Partimize katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 3 maddesi hemen yürürlüğe giriyor. Birincisi; Cumhurbaşkanının parti ile ilişiğinin sağlanması, ikincisi; Yargıda birliğin sağlanması, askeri yüksek mahkemelerin kapatılması. 

"Kongrede Recep Tayyip Erdoğan'ı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Toplumsal barış ve kardeşliği geliştireceğiz, adil paylaşımı sağlayacak tedbiri alacağız.”

Meclis'teki HSK seçimi

"Bugün TBMM, 16 Nisan referandumunda kararlaştırılan HSK için 7 üye seçecek. Geçen hafta komisyonda 21 isim belirlenmiş ve 7 tanesi bugün Meclis'te yapılacak seçimde belirlenmiş olacak.”

"Artık bir olma zamanıdır. 16 Nisan öncesi tartışmalar artık çok geride kalmıştır. 'Hayır' diyen de, 'Evet' diyen de bizim başımızın tacıdır. Onların da gönlünü kazanmak bundan sonraki en önemli öncelikli hedeflerimizden biri olacaktır.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında