Sayat Nova Korosu’ndan istifa çağrısı

Sayat Nova Korosu, Başepiskopos Aram Ateşyan’ı istifa etmeye, değabah seçilen Karekin Bekçiyan’ı da görevini yerine getirmeye davet etti.

Türkiye’deki Ermeni toplumunun son dönemde en önemli sorunu, yapılamayan patriklik seçimi. Sayat Nova Korosu, bu konuya değinen bir duyuru yayımlayarak, Başepiskopos Aram Ateşyan’ı istifa etmeye, değabah seçilen Karekin Bekçiyan’ı da görevini yerine getirmeye davet etti. Koronun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Ermenileri adına sadece Patrik irade beyan edebilmektedir, fakat 10 yıldır Patriklik makamı boştur.

Geleneklerimizde bulunmayan ‘Patrik Vekili’ sıfatıyla seçimi engelleyen Başepiskopos Aram Ateşyan’ı kınıyoruz.

Değabah seçiminde ortaya koyduğu iradeye sahip çıkamayan, kendisinin ihdas ettiği ‘Patrik Vekili’ sıfatını geri alma cesareti gösteremeyen Ruhani Kurul’u kınıyoruz.

Değabah seçildiği halde görevini yürütmekte tereddüt eden Başepiskopos Karekin Bekçiyan’ı, kendisine verilen desteğin belirli bir zümre ile sınırlı olmadığının, aksine toplumun hatırı sayılır bir kesiminin arkasında durduğunun bilincine vararak görevinin başında bulunmaya davet ediyoruz.

Toplumun seçilmiş ‘elitleri’ ve ‘ileri gelenleri’ olarak geçinen ama bu süreçte hiçbir duruş sergilemeyen vakıf yöneticilerini kınıyoruz.

Cumhurbaşkanı’nın son açıklaması ile seçim sürecinin önündeki engeller kalkmışken meşruiyetini kaybeden Ateşyan’a destek olan basını, önünde secdeye yatanları kınıyor, bir an önce bu onursuz durumun sona ermesi için tüm toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz.” 


Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında