İzmir Adliyesi'ndeki dayanışma eylemine polis saldırdı

KHK’yla mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde 69 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışmak amacıyla İzmir Adliyesi’nde avukatların yaptığı sessiz eyleme polis saldırdı.

Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikten sonra 'İşimi geri istiyorum' diyerek Ankara'da, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'na destek olmak isteyen Çağdaş Avukatlar Grubu  ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir şubesi üyesi yaklaşık 30 avukat İzmir Adliyesi'nde sessiz eylem yaptı. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Yüzlerinde ameliyat maskesi takarak, Gülmen ile Özakça'nın fotoğraflarını yakalarına takıp zemin katta el ele tutuşan avukatlar 'Dayanışma zinciri' oluşturdu.

Polis, eylemin izinsiz olduğunu, ayrıca adliye içerisinde yapılamayacağını savunarak avukatlardan dışarı çıkmalarını istedi. Eylemi sürdüren avukatlar, polis müdahalesiyle karşılaştı. 

Slogan atan grup, daha sonra İzmir Adliyesi C kapısı girişinde merdivenlerde oturma eylemi yapmaya başladı. Polis, avukatlara biber gazı sıktı. 

Bu sabah da, İnsan Hakları Anıtı önünde devam eden açlık grevine polis saldırmış, anıt önündeki 12 nöbetçi gözaltına alınırken, Kabahatler Kanunu’ndan işlem yapılmasının ardından serbest bırakılmışlardı. Anıtın önündeki banklar da kaldırıldı. Nöbet devam ediyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında