İmroz Rum Okulu’nda spor tesisi açıldı

İmroz’da 51 yıllık aradan sonra yeniden eğitim ve öğretim hayatına başlayan Rum Ortaokul ve Lisesi’nde spor, kültür tesisi ve teknoloji sınıfı açıldı.

Türkiye’de bir zamanlar Rum nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri olan İmroz’da, son birkaç yıldır yeniden Rum nüfusunun canlanması için çalışmalar yürütülüyor. 2010 yılında yıllarca Ada’nın Rum çocuklarına ev sahipliği yapan okulların yeniden açılması için çalışmalar başlamıştı. 2013 yılında ilkokul, 2015 yılında lise, 2016 yılında ise ortaokul açılabildi. İmroz’un yeniden canlanması çerçevesinde Rum Lisesi spor, kültür tesisi ve teknoloji sınıfı için de yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalar tamamlandı. Tesisler, özel bir telekomünikasyon şirketi sponsorluğunda yapıldı. 17 Mayıs Çarşamba günü okulda yeni tesislerin açılışı gerçekleştirildi.  

Bakan Yılmaz ziyaret etti

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da 12 Mayıs Cuma günü İmroz Rum İlkokulu’nu ziyaret etti. Okulu gezen ve idarecilerden bilgi alan Yılmaz, okulun ziyaretçi defterini de imzaladı. Yılmaz, deftere “Gördüğüm heyecan, gayret ve samimiyet için okul yöneticilerine teşekkür ederim. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini istedim”  notunu yazdı.  

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında