Rav Haleva yeniden seçildi

Türkiye Yahudi toplumu İstanbulun çeşitli sinagogları başta olmak üzere, İzmir, Ankara, Adana, Antakya, Hatay, Bursa, Çanakkale, Kırklareli´nde kurulan sandıklarda oy kullandılar.

Türkiye Yahudileri hahambaşı seçimi için 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gittiler. Seçim sonucunda halen hahambaşı olarak görevini sürdüren Rav İsak Haleva yeniden seçildi.  Twitter’dan paylaşılan  resmi olmayan sonuçlara göre, Rav Haleva tek aday olarak girdiği seçimde kullanılan toplam 2755 oyun 2701’ni aldı.

Oyunu Yahudi Bayramı Lag Ba Omer dolayısı ile tarihi Edirne Sinagogunda kullanan Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh şunları belirtti:

"Seçimimizi huzur ve keyif içerisinde yapıyoruz. Dönemler boyunca devam ettirme keyfini yaşayacağız. Türkiye'de cemaatimizin olduğu her yerde oy kullanıyoruz. İstanbul'un çeşitli sinagoglarında, İzmir, Ankara, Adana, Antakya, Hatay, Bursa, Çanakkale, Kırklareli'nde oy kullanılıyor. Edirne'de nüfusumuz olmamasına rağmen bayramımız dolaylısıyla Edirne Büyük Sinagogu’na geldik. Aynı zamanda bayramımızı burada yaptık ve böylece buraya gelen halkımız oyunu kullandı. Bu sinagogumuzu da eski canlılığına kavuşturmak için çalışıyoruz. Halkımız da buna teveccüh ettiler."  

Kategoriler

Güncel Azınlıklar