Ankara'da İnsan Hakları Anıtı da 'gözaltında'

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 75. gününde gözaltına alınmasının ardından, protestoların adresi olan Yüksel Caddesi de polis tarafından kapatıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın ‘işe dönme’ talebiyle 196 gündür oturma eylemi, 76 gündür de açlık grevi yaptığı Yüksel Caddesi polis tarafından kapatıldı.

Yüksel Caddesi’nin Selanik, Karanfil ile Konur sokaklarının girişleri bariyerlerle kapatılırken, TOMA’lar yerleştirildi.

Dün gözaltına alınan Gülmen ve Özakça’ya destek vermek amacıyla Yüksel Caddesi’nde toplananlara 3 kez polis müdahale etmiş, çok sayıda kişi darp edilmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı. 

Daha sonra cadde üzerindeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi başlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, akşam saatlerinde oturma eylemine bir sonraki gün devam etmek üzere son vermişti.

Fotoğraf: Duvar

Gazete Karınca’da yer alan habere göre, Ankara’da tüm gün süren direnişin ardından İnsan Hakları Anıtı ve çevresini ablukaya alan polislerin bekleyişi sürüyor. Caddeye girmek isteyenler polis tarafından engellenerek geri çevriliyor

Sendika'da yer alan habere göre milletvekillerinin gece ayrıldığı Yüksel Caddesi’nde polisin ablukası hala sürüyor. Yüksel Caddesi her iki taraftan girişe kapalı. Konur Sokak’ta da TMMOB Mimarlar Odası’nın bitiminde polis barikatı ve TOMA yer alıyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında